Eelroad

Gratineeritud Prantsuse sibulasupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Juusturaamat Autor: Angeelika Kang
Klassika, mis kuulub vaieldamatult prantsuse köögi paremikku. Saia ja juustuga üleküpsetatud veidi magusamaitselist kuuma sibulasuppi söövad meelsasti ka need, kes muidu sibulast eriti ei hooli.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori ja lõika sibulad ning küüslaugud õhukesteks viiludeks. Sulata paksupõhjalises potis või ja lisa õli. Hauta kuivatatud tüümiani, sibulaid ja küüslauku madalal kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit. Jälgi, et segu ei kõrbeks põhja. Lisa fariinsuhkur, sega ühtlaseks ja hauta veel 10 minutit. Vala juurde kuum puljong ja vein. Lase tasasel tulel 30 minutit keeda. Tõsta supp kuumuskindlatesse supikaussidesse, aseta igale portsjonile peale paks viil pikka saia ja puista üle riivsaiaga. Grilli 225-kraadises ahjus 5 minutit, kuni juust on sulanud (kuid mitte pruunistunud). Kuumuskindlate supikausside puudumisel võid katta saiaviilud rohke riivjuustuga ja grillida saiu ahjus. Seejärel tõsta igale supiportsjonile peale saiaviil ja serveeri kohe.
SOOVITUS: Gratineerimiseks sobib hästi rasvane ja pikantse maitsega poolkõva juust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tuhkan66 02.veeb 2014 12:46
vaga maitsev...teen seda alati kulalistele...
Alise 28.aug 2012 15:56
sõin seda prantsusmaa, täidab päris hästi kõhtu. Supp ei olnud vedel, huvitav ja hea aga mind häiris see, et pealmine sai oli ära kõrvetatud, nii et ma ei saanud algul arugi mis see on, hiljem rikkus kogu supi maitse ära, samuti muutub sai pikapeale pehmemaks ja hakkab lagunema (läbi ligunenud). üks odavamaid toite pariisis, proovige kodus teha ja kui prantsusmaale lähete, saate võrrelda kumb parem on.
1