Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Ploomisupp kalkunilihaga

Eelroad

Ploomisupp kalkunilihaga

Epp Mihkels Supid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hea linnulihast supi saad kintsulihast, kus huvitavat maiku lisavad kuivatatud ploomid ja lõunamaised vürtsid.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
500 g Kalkuni kintsuliha
200 g Ploom (kuivatatud)
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 - 3 spl Õli
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Tšillipulber või
0.5 tl Tšillihelbed
Sool
1 l Puljong
4 tk Kartul
1 tk Porgand
Lõika kiududest puhastatud kalkuniliha väikesteks suupärasteks tükkideks. Lõika ploomid pooleks. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta poti põhjas õli ja prae kalkunitükid kuldseks. Kui liha hakkab juba pruunistuma, lisa ka sibul, küüslauk ja ploomid. Prae segu veel paar minutit ning maitsesta kaneeli, tšilli ja soolaga. Vala peale puljong ja lase supil keema tõusta. Keeda suppi tasasel tulel 5 minutit ja lisa siis kuubikuteks lõigatud kartul ja õhukeselt viilutatud porgand. Keeda veel 10 minutit ja serveeri.

KOMMENTAARID

chili 20.dets 2011 10:22
Kartulid tuleb ilmselt väga väikseks lõigata (mulle meeldivad suuremad tükid), muidu 10 min keetmisest küll ei piisa. Ja siis keevad ploomid väga pudruks, nii et nende pooleks lõikamine pole ka hea mõte või siis peaks need hiljem sisse panema. Aga muidu on VÄGA hea supp - üks parimaid supielamusi viimasel ajal! Puljongiks kasutasin loomalihamaitselist puljongikuubikut ja t?illipulbri asemel cayenne'i pipart. Muidugi kui puljongikuubikut kasutada, siis soola ei tasu enam panna, kui just väga soolast ei armastata. Proo-
vige kindlasti! :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes