Eelroad

Roosapalgeline rosolje

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Maru
Õiges pidulauarosoljes on ikka heeringas sees. Selles pisut vindiga rosoljes on suitsuheeringas, mille tõstavad taldrikule ka veendunud heeringapõlgurid. Kartuli kohta täidab tervislik kikerhernes, mis sobib salatisse hästi.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Haki keedupeet ja õun kuubikuteks. Parim on ikka enda keedetud peet, sest miskipärast on ta magusam ning maitserikkam. Tükelda ja vajadusel puhasta suitsuheeringas, nõruta kikerherned ja kapparid. Kasuta suuri kappareid, sest pisikesed kaovad salatisse ära, ent suured mõjuvad mõnusa “hapukurgina”. Suurtel kapparitel eemalda varred. Muna peenesta kahvliga ja sega kogu salatikraam hakitud ürtidega.
2. Sega kokku koorekaste ning vala salatile. Keeruta läbi ja jäta maitsestuma. Serveeri kapparikuhja ning valge hapukooremütsi, murulaugupuiste või marineeritud kurkidega. Liuale aseta täidetud munad, kus munavõi all peidus päris heeringa killukesed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
X. 26.apr 2012 15:20
Väga mõnus salat.
1