Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Roosapalgeline rosolje

Eelroad

Roosapalgeline rosolje

Maru Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Õiges pidulauarosoljes on ikka heeringas sees. Selles pisut vindiga rosoljes on suitsuheeringas, mille tõstavad taldrikule ka veendunud heeringapõlgurid. Kartuli kohta täidab tervislik kikerhernes, mis sobib salatisse hästi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g Peet
1 tk Õun
100 g Heeringas (suitsutatud)
3 dl Kikerhernes
2 dl Kappar
3 tk Muna (keedetud)
1 spl Aed-leeskputk (hakitud)
HAPUKOOREKASTE
3 spl Majonees
500 ml Hapukoor
0.5 tl Sinep
0.5 tl Suhkur
Sool
Must pipar
1. Haki keedupeet ja õun kuubikuteks. Parim on ikka enda keedetud peet, sest miskipärast on ta magusam ning maitserikkam. Tükelda ja vajadusel puhasta suitsuheeringas, nõruta kikerherned ja kapparid. Kasuta suuri kappareid, sest pisikesed kaovad salatisse ära, ent suured mõjuvad mõnusa “hapukurgina”. Suurtel kapparitel eemalda varred. Muna peenesta kahvliga ja sega kogu salatikraam hakitud ürtidega.
2. Sega kokku koorekaste ning vala salatile. Keeruta läbi ja jäta maitsestuma. Serveeri kapparikuhja ning valge hapukooremütsi, murulaugupuiste või marineeritud kurkidega. Liuale aseta täidetud munad, kus munavõi all peidus päris heeringa killukesed.

KOMMENTAARID

X. 26.apr 2012 15:20
Väga mõnus salat.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes