Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Toekas kruubisupp

Eelroad

Toekas kruubisupp

Pille Enden Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Praest jääb sageli järele liha ja konte. Neist saab külmal ajal valmistada maitsva supi, lisades kruupe, köögivilju ja seeni.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g Praejäägid (kondid, liha, kamar jne)
1.5 dl Odrakruup
3 l Vesi
2 - 3 spl Õli
3 - 4 tk Porgand
1 tk Pastinaak
1 - 2 tk Sibul
8 - 10 tk Kartul
2 - 3 tk Soolakurk
250 g Seened (nt külmutatud praeseened)
2 lehte Loorber
5 - 6 tera Must pipar
Sool
Suhkur
Aja vesi keema. Lisa praejäägid ja pestud kruubid ning keeda 20 minutit. Koori ja riivi porgandid ja pastinaak, viiluta sibul(ad). Prae köögiviljad õlis poolküpseks. Kui kruubid on poolpehmeks keenud, võta kondid ja liha potist ning pane sinna loorber ja pipraterad. Koori kartulid, lõika kuubikuteks ja pane potti. Lisa läbipraetud seened, porgandi-pastinaagi- sibulasegu ja kuubikuteks lõigatud soolakurgid. Kuumuta supp keemiseni. Viimaks lisa tükeldatud liha. Viimistle maitse soola, pipra ja suhkruga.

KOMMENTAARID

tammekad 30.dets 2011 16:15
Super hea supp- paks ja mõnus maistsekombinat-
sioon. Mu mees ütles et see on juba toidu moodi, mis temasuguse "supiarmastaja" suust oli suur kompliment :D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes