Eelroad

Fenkoli-apelsinisalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Salatid 2 Autor: Epp Mihkels
Fenkoli ehk apteegitilli mõnus aniisimaitse sobib apelsiniga ideaalselt. Et mõlemad on eriti C-vitamiinirikkad, sobib see värske salat ideaalselt kevadisel ajal, kui vitamiinipuudus on suur. Fenkolis on palju kiudaineid ja foolhapet ning seetõttu kiirendab see ainevahetust ja aitab kaalu langetada. Kellele ei tundu aniisimaitse eriti ahvatlev, võib selle köögiviljaga harjumiseks proovida just seda salatit, sest apelsinid taandavad fenkoli maitset tunduvalt.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika fenkol pikuti pooleks, eemalda tugevam juureosa ja kahjustatud kohad. Viiluta või riivi vastava riiviga võimalikult õhukesed viilud. Koori apelsinid, lõika ristipidi viiludeks ja lisa fenkolile.
Kastmeks sega õli, sool ja pipar. Vala salatisegule ja sega kergelt läbi. Rebi salatilehed suupärasteks tükkideks ja aseta vaagnale või sügavamasse kaussi. Tõsta peale fenkoli apelsinisegu ja sega kergelt läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri kohe.
NIPP: Mahlasema salati saad, kui kooritud apelsinidel puhastad ka sektorid kestadesst nii, et alles jäävad vaid puhtad apelsinifileed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mammamia 27.juuli 2016 22:22
koostisainete nimekirjas puudub fenkol ise
kristjan 20.apr 2012 20:19
normaalne
1