Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Lõhe-toorjuustutäidisega kulebjaaka

Eelroad

Lõhe-toorjuustutäidisega kulebjaaka

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Vene köögi pidupirukas kulebjaaka on tõeliselt rikkalik söödav kaunistus igale lauale. Täidise rohkuse poolest sobib see väga hästi iseseisvaks toiduks. Kõik täidise koostisained võib tükkideks lõigata ja omavahel segada, kuid minu lemmik on just kihti laotud pirukas, kus on kindlasti sees ka kreemisust lisav toorjuust.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
KOHUPIIMA-MURETAINAS
300 g Jahu
200 g Või
150 - 200 g Kohupiim
1.5 tl Sool
1 tk Munakollane
TÄIDIS
300 - 400 g Lõhefilee
Sool
Must pipar
Õli
Või
2 tk Sibul (hakitud)
150 g Toorjuust
Aedtill
2 tk Muna (keedetud)
2 dl Pikateraline riis (keedetud)
Sool
Taina sisse vali võimalusel kuivemapoolne kohupiim, sest muidu läheb tainas liiga vedelaks. Konsistentsi saad timmida ka nii, et paned kohupiima lihtsalt vähem. Sega toasoe või ülejäänud komponentidega ja töötle seni, kuni tekib ühtlane tainapall. Aseta vähemalt tunniks külma. Tõsta väike kogus tainast kaunistuste jaoks kõrvale. Sõtku ülejäänu jahusel tööpinnal ristkülikukujuliseks. Pane taina ühele poolele (väiksemaks lõigatud) lõhefilee, ääred jäta aga täidiseta. Maitsesta kala soola ja pipraga ning tõsta sellele õli-võisegus hautatud sibul ja toorjuust. Väga hästi sobib ka maitserohelise või mädarõikaga maitsestatud toorjuust. Kui juust on liiga kõva ja raskesti määritav, võid seda hapukoorega vedeldada. Laota järgmise kihina ohtralt värsket tilli, viilutatud keedumuna ja kõige peale keedetud riis. Suru kogu täidis märja käega kompaktseks. Keera taina teine pool täidisele ning näpi servad hoolega kinni. Vormi kõrvale tõstetud tainast pirukale meelepärased kaunistused. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Kui kulebjaaka kipub pealt liiga kiiresti pruunistuma, alanda veidi kuumust ja kata pirukas fooliumiga.

KOMMENTAARID

TUULE HUNT 03.apr 2015 16:00
Tegin ,väga maitsev.
Oijah 23.märts 2012 11:45
Väga lihtne teha ja ülimaitsev! Kiidan ja soovitan südamest! :)
Trinsu 19.märts 2012 09:17
Nii maitsev! Tegin küll veidi lihtsamalt ja ostsin poest lehttaigna. Toorjuustu asemel puistasin kalale sinihallitusjuustu. Lihsalt super, keele viib alla :)
Didi 13.märts 2012 08:48
Vigade parandus: toorjuustu panin siiski 170g (Tere maitsestamata toorjuust).
didi 13.märts 2012 08:42
Taina tegemiseks kasutasin kuiva kodujuustu; tulemuseks oli ülihea ja kergelt rullitav tainas. Toorjuustu panin 150 g, segasin sisse umbes 1,5 tl mädarõigast ja väikse peotäie peterselli. Nipp: hapukoort ei pea lisama, kui võtta toorjuust pool tundi varem toasooja ja siis läbi segada. Küpsetasin allpoolt teisel siinil ( mul on ahjul 5 siini) pöördõhuga. Pöördõhu puhul arvestage maha 15-25 kraadi, olenevalt teie ahjust. Nii ei olnud muret, et pirukas või kaunistused pealt liigselt pruunistuks. Väga maitsev pirukas, soovitan.
maarja91 21.jaan 2012 18:09
Super hea pirukas ;)
Astruu 07.jaan 2012 14:13
Väga maitsev pirukas tuli
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool