Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kooresed rannakarbid

Eelroad

Kooresed rannakarbid

Epp Mihkels Piim lauale ja kõhtu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kooreses kastmes rannakarbid on mõnusalt küüslauguse mekiga ja viivad keele alla. Sobivad süüa ka ainult värske saiaga. Kui aga seltskond on suurem, võid pastat juurde keeta ja kasutada rooga kastmena.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 kg Sinimerikarbid
5 - 6 tk Anšoovis
2 tk Sibul (väike)
6 - 7 tk Küüslauk
4 dl Rõõsk koor 10%-line
Must pipar
1 suur peotäis Petersell (hakitud)
Pese rannakarbid külma vee all puhtaks. Katkised ja avanenud karbid, mis enam ei sulgu, viska minema. Tõsta karbid sõelale nõrguma. Haki sibulad, küüslauk ja anšoovised peeneks. Kuumuta kastrulis koor, lisa sibul, küüslauk, kala ja pipar. Keeda kastet tasasel tulel 10 minutit. Tõsta rannakarbid koorekastmesse ning lase kaane all küpseda kuni 10 minutit. Sega aeg-ajalt, et karbid saaksid kuumust ühtlaselt ja avaneksid ilusasti. Puista peale hakitud petersell ja serveeri kohe.

KOMMENTAARID

k.h 26.jaan 2012 08:19
Ma lisaks sortsu valget kuiva veini.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool