Eelroad

Kodujuustu-peekonipirukas

Keskmine hinne: 3.28 Allikas: Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2 Autor: Lia Virkus
Serveeri mahedat kodujuustupirukat õli-veiniäädikakastmega maitsestatud kurgi-tomatisalatiga. Maitseb parimalt samal päeval. Kuumalt on seda raske lõigata, seepärast lase pirukal enne serveerimist leigeks jahtuda.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 35 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Näpi või küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahuga segamini. Lisa muna ja kohupiim ning sega kiirelt tainaks. Vooderda 24 cm läbimõõduga pirukavorm seest küpsetuspaberiga, suru tainas vormi põhja ja külgedele ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Prae ribadeks lõigatud peekon pannil krõbedaks. Lisa tükeldatud porru või sibul ja kuumuta mõni minut koos peekoniga. Lase hetke jahtuda ja sega kõik täidiseained kokku. Kalla täidis põhjale, laota peale pooleks lõigatud kirsstomatid ja jahvata peale musta pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas saab kauni värvi. Kui pirukas on pisut jahtunud, kaunista värske basiilikuga.
Kogus 8-le inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
JEVGENIA 10.apr 2012 18:15
Väga maitsev ja mahlane pirukas tuli,vaatamata sellele,et kodujuustu panin poole vähem,täidisele ei lisanud üldse soola ja oli väga hea! Meie lemmik pirukas!
Olga 26.jaan 2012 15:50
Juba kaks korda tehtud - väga maitsev. Soola täidisesse ei lisanud ja panin samuti rohkem peekonit.
Hedi 25.jaan 2012 15:47
Lisasin umbes 200 g peekonit ja põhjale 0.5 tl soola. Täidisesse ei pannud soola. Oli väga maitsev :)
Neti 24.jaan 2012 19:29
Väga maitsev pirukas, ei jõudnud ära oodata, kuni jahtub ja oligi pool pirukat otsas. Täidise sisse ei pannudki soola, juust annab piisavalt soolasust. Soovitan soojalt!
liinakene 23.jaan 2012 22:15
Üsna soolane jah ... Kasutasin tavalise jahu asemel rukki-täisterajahu ja tuli väga mõnus :)
kljaksa 22.jaan 2012 18:38
soola panin poole vähem ning tundus ikka soolane. aga muidu maitses hästi!
1