Eelroad

Kartuli-lõhesupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Talviselt tummine kalasupp, mida tihendavad püreeritud köögiviljad.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Porru puhasta, pese ja viiluta. Koori ja tükelda kartulid. Kuumuta porru- ja kartulitükke poti põhjas võis, maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vala peale puljong, kuumuta keemiseni ja keeda 20 minutit nõrgal tulel. Lõika kala viiludeks. Võta supp pliidilt, tõsta pool köögiviljadest kõrvale, ülejäänud püreeri. Vala supisse koor, väljatõstetud köögiviljad ja kala. Kuumuta keemiseni, maitsesta soola-pipra ja serveeri koos sidrunisektorite ja maitserohelisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Juhan 29.jaan 2014 20:38
Tegin ka, aga püreestasin kõik köögiviljad. Muskaatpähklit kasutasin ka esimest korda, panin sisse koos soola-pipraga. Väga hää tuli, hea retsept.
köögikata 28.veeb 2012 15:40
Aitäh nii põhjaliku vastuse eest! Tahan suppi teha kogu perele, aga kõige väiksem vaid aasta ja seetõttu hakkasingi kahtlema. Proovin kindlasti :)
siirikirikal 28.veeb 2012 14:05
Pille Enden vastab: lõhe vajab küpsemiseks üsna vähe aega, eriti viilutatuna nagu selles supis. Pannes viilud kuuma vedelikku koos külma koore ja pisut jahtunud köögiviljadega ja kuumutades seda keemiseni, on see piisav aeg, et õhukesed kalaviilud läbi küpseks, aga jääks õrna ja hõrgud. Kui aga tekib kahtlus, et kala toores jääb, võib sel alati veel mõni minut kuumas supis seista lasta.
köögikata 28.veeb 2012 13:28
Kas toores kala ainult keemiseni ja ongi valmis?
eppenno 24.jaan 2012 02:19
täiesti hea,koore asemel proovisin ka merevaiguga...ongi maitsvam
Magushapu 19.jaan 2012 20:13
Tegin. Maitsev sai. Otsustasin kaheks päevaks söögi teha ja võtsin topeltkogused. Suppi sai 8-liitrine potitäis... Nüüd vist sööme mitte 2 päeva, vaid nädal aega.
siirikirikal 19.jaan 2012 14:23
annibunny: Pille vastab, et kuna osa köögiviljade kogusest läheb püreerimiseks ja supp peabki mõnusalt tihe jääma, siis kogused on nii mõeldud küll. Aga eks alati ole see osaliselt maitse asi - kellele meeldib tihedam, kellele rohkem puljongisem supp.
annibunny 18.jaan 2012 13:30
tere! kas need kogused on nelja inimese kohta õiged?
1