Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Hele hartšoo

Eelroad

Hele hartšoo

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tummine vürtsine gruusia supp annab sooja ka kõige külmemal ajal. Pikk ootamine tasub kuhjaga ära, sest tulemus on külluslik.

üle 60 min

Valmistusaeg 2 tundi

Retsept
portsjonile
Lambaliha või
500 g Veiseliha
2.5 l Vesi
2 tk Sibul
1 spl Õli
1 spl Jahu
100 g Riis
10 - 12 tk Must ploom
2 - 3 tk Küüslauk
2 spl Tomatipasta
1 leht Loorber
Sool
Must pipar
1 dl Granaatõunamahl
Kaneel (jahvatatud, soovi korral)
Suhkur
Koriander (värske, hakitud)
Tükelda liha, pane potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Eemalda vaht ja vähenda kuumust. Keeda nõrgal tulel 1,5 tundi. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õlis, lisa jahu ja kuumuta läbi. Pese ja nõruta riis. Vala riis, mustad ploomid ja sibulad puljongisse. Maitsesta soola-pipraga ja keeda 20 minutit. Koori ja haki küüslauk, lisa supisse koos tomatipasta ja loorberilehega. Maitsesta granaatõunamahla, soola, pipra, suhkru ja vähekese kaneeliga. Serveeri hakitud maitserohelisega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool