Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kapsapitsa

Eelroad

Kapsapitsa

Lia Virkus Pitsaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle teistmoodi kattega pitsa tainas ei vaja kerkimist, vaid enne plaadile rullimist pool tunnikest külmkapis seismist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÄRMI-MURETAINAS
4 dl Jahu
200 g Või
50 g Pärm
1 tk Muna
1 dl Vesi
0.5 tl Sool
2 tl Suhkur
KAPSATÄIDIS
1 kg Valge peakapsas
2 - 3 dl Vesi
Sool
Must pipar
1 tl Estragon (kuivatatud)
4 tk Tomat
MUNA-JUUSTUSEGU
200 g Riivjuust
2.5 dl Hapukoor
Sool
Must pipar
4 tk Muna
Haki jahu võiga. Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa muna ja vesi. Vala jahu-võisegule ja sega tainaks. Pane tainas pooleks tunnikas külmikusse tõmbuma.
Tükelda kapsas, tõsta 2-3 dl keeva vee hulka ja hauta madalal kuumusel 50 minutit. Maitsesta soola, pipra ja estragoniga (soovi korral). Klopi munad lahti, lisa hapukoor ja juust ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas veidi jahusel laual või küpsetuspaberil ahjuplaadikujuliseks ja tõsta plaadile. Laota peale hautatud kapsas ja kata viilutatud tomatitega. Lõpuks vala peale muna-juustusegu. Küpseta 35-40 minutit.
Kogus 1 suur ahjuplaaditäis.

Märksõnad

liakapsapitsavirkus

KOMMENTAARID

ahv 26.jaan 2012 09:14
kur.t iga lahtine pirukas ei ole pitsa. Miks ei võis seda kapsapirukaks nimetada. Pirukas ise oli hea, kuid tomatist tuli nii palju vedeliku välja, et järgmine kord vähendan vee kogust kapsale kindlasti.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool