Eelroad

Caesari salat upumunaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Caesari salat pakub palju variatsioone, igaühele oma.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
1. Valmista ette lisandid. Röstsaiad ei vaja krõbedaks tulemuseks ilmtingimata õliga piserdamist. Tervisesõbralik oleks kasutada täisterasaia. Sõltuvalt kuubiku suurusest, mis jääb sinu otsustada, võib küpsemine 200-kraadises ahjus võtta kuni 5 minutit. Riivi või lõika aedviljakoorijaga parmesanist laastud. Ükski teist tüüpi juust ei anna sellele salatile oodatud maitset.
2. Purusta kalafileed koos küüslauguga ühtlaseks pastaks. Kasuta selleks uhmrit, sausegurit või hoopis küüslaugupressi. Maitsesta soola, suhkru ja sidrunimahlaga.
3. Sega kausis kala-küüslaugupasta Worcesteri kastme ja munakollastega. Kaste muutub ühtlaselt tihedaks, kui kasutad toasooje mune ja õli.
4. Vispelda segu ning alusta peenikese joana oliiviõli lisamist. Võid kasutada selle tarvis ka köögikombaini. Oluline on, et segamise käigus muutuks kaste majoneesisarnaseks.
5. Rebi kaussi kastme hulka suupärased Rooma salati tükid. Sega hästi läbi ning serveeri parmesanilaastude ja saiakuubikutega.
6. Lisa salatile pehme munakollasega vuti- või kanamuna. Efektne ja originaalilähedane on kasutada sooja vedela munakollasega pošeeritud ehk upumuna. Selleks löö muna tassi lahti ja libista see järsult soola ja äädikaga maitsestatud keevasse vette. Lase munal mõned minutid kuumas vees hüübida ning tõsta vahukulbi abil potist välja.
SOOVITUSED
• Saad toitva põhiroa, kui lisad salatile sidruniga maitsestatud grillitud kanafileed.
• Mereandide armastajana serveeri salatit tšilliõlis vokitud krevettide või kalmaaridega. Päris maitsev on salat ka maheda soola- või kuumsuitsulõhega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa