Eelroad

Hapukapsasupp odrakruupidega

Keskmine hinne: 3.6 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Kuulus supp, mille maitse läheb seistes üksnes paremaks. Valmistuskäik vihjab eestlaste ülimale ratsionaalsusele. Kõige õigema maitse saavutad üksnes hea krõmpsu hapukapsa ja parajalt pekise sealihaga. Legendi kohaselt armastab üks osa eestlasi hapukapsasuppi kruupidega, teine aga kindlasti ilma ja koos keedukartulitega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Pane potti külm vesi ja liha. Kui kasutad soolaliha, siis võiksid seda eelnevalt kupatada. Kuumuta keemiseni, eemalda vaht ja lisa siis hapukapsad. Poole keetmise ajal pane juurde puhta koorega mugulsibul ja pestud-leotatud kruubid. Timmi vajadusel maitsete tasakaalu suhkru ja soolaga. Keeda mõõdukal kuumusel liha pehmenemiseni.
SOOVITUS:
Uus maitseleid on hapukapsasupp ubadega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Adelaide 18.aug 2015 08:04
Mina praen sinna sibulat koos tomatipastaga ja kallan supisse,kui supp hakkab valmis saama.
ViiliSiin 12.apr 2015 12:50
Küsi ema, vanaema või ämmamoori käest kui sa midagi ei või aru ei saa. Kui sul soolaliha ei ole, siis pole ju vaja kupatada ka, lihtne? Ja ükski asi ei valmi täpselt etteantud ajaga, korralik hapukapsasupp tahab paar tunnikest vähemalt väga aeglasel tulel tõmmata. Pool keemise ajal tähendabki poolt keemise aega, ise vatad, kuidas kapsad ja liha valminud on. Sealiha ei kõlba ka igasugune, vaid just see õige, "kapsaliha".
SiiliViin 03.apr 2015 12:12
Olen vaaritamises algaja ja see retsept on minu meelest suhteliselt puudulik ja ilma Google abita selle järgi mina teha ei oska. 1. 'pestud-leotatud kruubid' - mida see tähendab, võiks olla ka mainitud ikkagi? 2. 'Poole keetmise ajal pane juurde' - millal on pool keetmist? Retsepti pealkirjas kirjas, et aeg üle 60 minuti, kas 35. minut on sobiv siis? 3. 'soolaliha võiks eelnevalt kupatada' - kuidas kupatatakse? Mul ei ole küll soolaliha aga seda ma küll ei tea, kuidas kupatamine käib.
lorake 25.jaan 2014 00:23
Hapukapsasupp odratanguga
Nurruja 09.veeb 2012 15:11
Ja törts paksu hapukoort peale....
Kiisu 09.veeb 2012 14:08
Veel rohkem meeldib kaerahelvesteda. Saab mõnus tummine.
1