Eelroad

Terriin kanamaksa ja seahakklihaga

Keskmine hinne: 3.62 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Terriin on Prantsuse köögist pärit toit, mis valmib spetsiaalses terriinivormis veevannis kuumutades. Kui eraldi nõu pole, siis sobib edukalt ka keeksivorm, millel kaaneks foolium.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Hauta sibulat madalal kuumusel või sees 15 minutit. Sega kokku nii peeneks tükeldatud (mahust 1/3) kui ka suuremateks tükkideks (mahust 2/3) jäetud kanamaks, hautatud sibul, purustatud küüslauguküüned, hakitud tüümian, nelk, riivitud muskaatpähkel, konjak, seahakkliha ja lahtiklopitud munad. Sega ettevaatlikult ja soovitatavalt kätega, et mitte maksatükke lõhkuda. Maitsesta soola ja pipraga. Pane umbes kaheks tunniks külmkappi tõmbama. Vooderda terriini- või keeksivorm peekoniribadega, jättes paar viilu alles. Soojenda ahi 160 kraadini. Kalla lihasegu peekoniga vooderdatud vormi ning suru võimalikult tihedalt kokku. Aseta kaunistuseks mõned loorberilehed ning kata terriin ka pealt peekoniviiludega. Sulge vorm kaane või fooliumiga. Aseta terriinivorm veevanni – vesi peaks ulatuma vähemalt poole terriinikoguseni – ning küpseta 1,5 tundi. Võta toit ahjust ning jäta ööpäevaks külma. Tõmba kuuma vette kastetud noaga terriin vormi külgedelt lahti ja kummuta vaagnale. Lõika paraja paksusega viiludeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa