Eelroad

Kamapõhjal suitsukanapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Toitev pirukas maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult. Kama annab muretainale kargust ja tugevamat maitset.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 40 min + 30 min külmkapis + 50–55 min ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Sega jahud, küpsetuspulber ja sool. Haki juurde külm või. Nirista vähehaaval juurde vesi ja mudi ühtlaseks tainaks. Suru 26–28 cm vormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 min. Täidiseks haki porru ja tükelda seened. Kuumuta võis esmalt porrut paar minutit, siis lisa seened ja kuumuta läbi. Lase pisut jahtuda ja tõsta eelküpsetatud tainale. Klopi munad lahti, sega kohvikoore ja sulatatud juustuga. Maitsesta soola, pipra ja punega. Eemalda kananahk ja tükelda liha. Tõsta liha pirukale. Vala peale koore-juustumunasegu. Lõika kirsstomatid pooleks ja suru täidisesse. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 40–45 minutit või kuni täidis on hüübinud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aelt 18.märts 2012 17:08
Väga maitsev pirukas! Kama teeb põhja täiesti omapäraseks ja huvitavaks Soovitan!
Merybel23 04.märts 2012 12:20
Mina katsetasin ka, muidu järgisin retsepti, ainult seened jätsin lisamata. Tuli välja väga maitsev pirukas, kindlasti teen seda teinekord ka!
katri 22.veeb 2012 17:58
Tegin umbes taolise piruka, põhjaks oli 1,5dl nisujahu, 1,0 rukkijahu ja 0,5 kamajahu, täidiseks rõõsa koore asemel maitsestamata jogurt, sulajuustu asemel riivjuust, kanakintsu ei pannud, selle asemel oli 2suitsukoiba,muu sama..Peab ütlema, et väga maitsev, soovitan katsetada.Täidist saab vastavalt oma maitse järgi tuunida.
1