Eelroad

Pannileib

Keskmine hinne: 2.88 Allikas: Leivad, saiad, sepikud Autor: Ivika Türkson
Pannileib on üks vana saarerahva toit, mille valmistamisviise on sama palju kui perenaisi, kes seda küpsetavad. Lihtsa ja toitva pannileiva tainas tehakse neist toiduainetest, mida parasjagu käepärast on. Kindlad komponendid on jahu, liha ja sibul. Jahu võib olla kas tavaline nisujahu, täisterajahu või odrajahu. Autentsuse mõttes tasub valida võimalikult lihtne jäme jahu.
Valmistusaeg: 40-60 min

15 minutit + 25–30 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
Koori sibul ja haki keskmise jämedusega tükkideks. Lõika liha kuubikuteks. Prae liha- ja sibulatükke pannil seni, kuni sibulad muutuvad klaasjaks. Riivi kartul jämedalt. Lisa sellele jahtunud sibula-lihasegu. Sega juurde piim ja viimaks jahu. Vajadusel lisa pisut soola ja soovi korral ka purustatud pipart. Määri saadud segu võitatud või küpsetuspaberiga kaetud pannile. Küpseta 220kraadises ahjus 25–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maarjavii 24.okt 2012 13:57
ei ole pooltki seda mis mu vanaema tehtud:N
1