Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Spinati-ricotta pirukas

Eelroad

Spinati-ricotta pirukas

Eva Palu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Isetehtud lehttainast pirukale pole võrdset.

üle 60 min

Retsept
600 g Lehttainas
TÄIDIS
400 g Ricotta
250 g Spinat (külmutatud)
3 tk Muna
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
100 g Juust (cheddar või muu tugevamaitseline juust)
1. Võta spinat eelmisel päeval sügavkülmikust välja ja pane külmkappi üles sulama. Pigista ülessulanud spinatist üleliigne vedelik välja. Sega spinat ricotta, muna, juustu ja maitseainetega.
2. Rulli lehttainas 3-4 mm paksuseks ümmarguseks kettaks, et saad sellega katta 24 cm-se läbimõõdu ja 3-4 cm-se kõrgusega koogivormi põhja ja seinad. Tõsta lehttainas vormi ja kalla peale täidis. Rulli lahti paar cm väiksema läbimõõduga ketas ja tõsta täidisele peale. Sõrmitse kokku servad, et täidis küpsetamise ajal välja ei voolaks. Lõika järelejäänud tainaribadest koogile kaunistusi.
3. Küpseta 220-kraadi juures 20 minutit + seejärel 200 kraadi juures 30 minutit. Võta ahjust ja lase 10 minutit taheneda ning serveeri kohe.

VAATA LEHTTAINA RETSEPTI SIIT

KOMMENTAARID

elin 28.veeb 2013 16:30
Liialt kaua soovitate kooki ahjus hoida. Mul olnud ahjus 30 min 200 kraadiga ja panin veel fooliumi ka peale et ära ei kärssaks. 5 min kannatab veel ja siis kõik. kui seda seal teie õpetuste järgi hoida, siis ei saaks peale söetableti sealt midagi, nii et arvestage!!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool