Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Pähkli-köögiviljapirukas

Eelroad

Pähkli-köögiviljapirukas

Angeelika Kang Köögiviljaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pähkli-köögiviljapirukas on värvikas ja maitsev taimetoit, mida võib serveerida nii soojalt kui ka jahtunult.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
125 g Või
50 g Kreeka pähkel (hakitud)
50 g Riivjuust
1 tk Munakollane
2 spl Vesi (külm)
TÄIDIS
1 tk Brokoli (väike)
4 tk Porgand (saledamad)
250 g Hapukoor
3 tk Muna
75 g Riivjuust
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Sool
Must pipar
PEALE
25 g Kreeka pähkel
Näpi või ning eelnevalt segatud jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa peeneks hakitud kreeka pähklid ja riivitud juust. Seejärel sega hulka munakollase-veesegu, töötle ühtlaseks tainaks. Rulli tainas lahti ning vooderda sellega 24 cm läbimõõduga ümmarguse või pikliku võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Eralda brokoli õisikuteks ja koori porgandid. Auruta või keeda porgandeid 10 minutit. Lisa brokoliõisikud ning keeda veel mõni minut. Loputa köögiviljad kiirelt külma veega ja kurna, kalla tainale. Sega omavahel hapukoor, munad, riivjuust ja muskaatpähkel, maitsesta soola-pipraga. Kalla segu köögiviljadele, puista peale pähklid ning küpseta ahjus 200° juures 30–40 minutit.
Kogus 8 tükki.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes