Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Peedi-carpaccio mädarõikakastmega

Eelroad

Peedi-carpaccio mädarõikakastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge salat piduliku söömaaja alustuseks. Kreeka pähkli õli annab mõnusa maitselisandi, kuid sobib ka ainult oliiviõli.
kuni 20 min
Retsept
portsjonile
500 g Peet (keedetud)
Sool
Must pipar
Roheline sibul
100 g Roheline salat (jääsalat, rukola, rooma salat jne)
2 spl Valge veini äädikas
1 tl Mesi
2 spl Kreeka pähkli õli
2 spl Oliiviõli
30 g Mädarõigas (marineeritud)
2 spl Harilik sarapuupähkel (hakitud)
40 g Riivjuust
Kooritud peedid lõika õhukesteks viiludeks ja jaga neljale taldrikule või ühele suuremale vaagnale. Maitsesta soola ja pipraga. Haki sibulavarred ja raputa peedile. Rebi salatilehed väiksemateks ribadeks. Sega veiniäädikas soola ja pipraga, seejärel ka meega. Lisa õlid ja sega hulka mädarõigas. Sega salatilehtedega ja tõsta peedile. Raputa peale hakkpähklit ja riivjuustu.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes