Eelroad

Sinepikattega veisepraad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Veisepraad on maitsev nii soojalt kui ka külmade lõikudena. Sinepiks võid kasutada kas mahedamat ja magusamat või kanget – sõltub maitsest.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 35 min + ahjus 2 tundi

Kogus: 4 portsjonit
Purusta küüslauk ja haki maitseroheline. Sega rosmariin (või tüümian), petersell, sinep ja küüslauk 2 sl oliiviõliga. Pese ja kuivata liha. Seo mitmest kohast kõvasti niidiga kokku. Maitsesta soola ja pipraga. Pruunista kiiresti 2 sl oliiviõlis. Määri liha pealt sinepiseguga. Pane ahjuvormi. Küpseta 100-kraadises ahjus 2 tundi. Võta ahjust, eemalda niidid. Tõsta ahju temperatuur 220 kraadini ja pruunista liha 5–10 minutit.
Samal ajal valmista kaste. Selleks haki kurk, sibulad, anšoovisefileed ja kapparid peeneks. Sega jogurti ja hakitud peterselliga. Pane liha valmimise ajaks külmkappi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 29.sept 2015 11:47
Filee puhul on aeg päris paras, aga sitkemate lihatükkide puhul võiks küpsetusaega pikendada vähemalt 4 tunnini.
geku 28.sept 2015 21:44
tehes täpselt retsepti järgi, siis jäi täiesti söödamatu, kõva ja nätske...marinaad hea aga küpsemtamise kestvus on väga vale...hea tükk liha läx aia taha :(
Repsikk 29.veeb 2012 07:42
Vaadates ahjus olemise aega (2 tundi), küpseb veiseliha üle ja jääb jube kuiv ja nätske. Ehk on seal ajaga mööda pandud? Eriti kui eelnevalt veel pannil pruunistatakse...ja miks veel hiljem vaja pruunistada? Veiseliha on õrn ja mahlakuse säilimiseks võiks seest ikka punaseks jääda.
1