Eelroad

Küüslaugune potiküpsis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: MTÜ Liivimaa Lihaveis
Malmpotis saab teha väga maitsvat küpsetatud liha. Sellisel juhul käitub malmpott sarnaselt ahjule. Kõigepealt pruunistatakse liha väljaspoolt ja kui siis potile kaas peale panna, küpseb liha jahtuvas kuumuses seest. Erinevus ahjuküpsisest ongi see, et potiküpsis valmib väga lühikese aja jooksul.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 2 tundi marineerimiseks

Kogus: 6 portsjonit
1. Määri liha korralikult kokku oliiviõliga ja see järel purustatud küüslauguga. Raputa lihale ühtlaselt peale pipart. Pane liha klaas alusele, kata ja lase 2 tundi toatemperatuuril marineerida. Võid liha ka marineerida ühe tunni toatemperatuuril ja siis tõsta ööks külmkappi. Aga enne liha valmistamist järgmisel päeval tõsta liha kindlasti tunniks ajaks toatemperatuurile.
2. Puhasta liha küüslaugust, raputa peale soola. Kuumuta malmpotis või koos oliiviõliga. Kui oliiviõli ja või juba kergelt suitsevad, pane liha potti. Keera kuumus poole peale ja küpseta 7,5 minutit ühelt poolt ja 7,5 minutit teiselt poolt. Pööra liha ümber. Kata pott kaanega, küpseta 5 minutit ja keera jälle liha ümber ning küpseta kaan peal veel 5 minutit. Keera kuumus maha ja lase lihal 10 minutit ahjupotis seista. Küpsusastet võid enda maitse järgi kohandada, lisades kaanega küpsetusaega.

NB! Kas teadsid, et eestlased nimetasidki traditsioonilselt roast beef´i ahjuküpsiseks.

SOOVITUS: potiküpsise ülejääkidest valmib kergesti veiselihasalat, mille retsepti vaata SIIT
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa