Eelroad

Quiche forelli ja brokoliga

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Juusturaamat Autor: Angeelika Kang
Klassikalisest prantsuse koorepirukast veidi erinev versioon, kuhu on lisatud forelli, krevette ja brokolit. Maitseb parimalt ahjusoojana. Tavalise juustu asemel võid kasutada ka veidi pikantsema maitsega juustu, nagu näiteks Šveitsi Apenzeller.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika forellifilee kuubikuteks. Lõika brokoli õisikuteks ja auruta või keeda 1 minut. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs, riivitud juust ja hakitud murulauk. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks kettaks, mis on vormist 10 cm suurem. Tõsta tainas pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta põhja 250-kraadises ahjus 7–10 minutit. Aseta eelküpsetatud põhjale forellikuubikud ning maitsesta need soola ja pipraga. Aseta peale ka krevetid ja brokoliõisikud. Vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit.
Kogus 8 inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
murrumutt 16.dets 2012 15:01
olen seda pirukat teinud nüüdseks kaks korda ja mõlemal korral jäi seest täiesti vedel. Küpsetusaega tuleb vähemalt 15 min pikendada. Kui küpsenud on siis maitse on väga hea.
soldat 31.märts 2012 17:32
ja krevette süüakse kõrvale või?
tuust 21.märts 2012 19:20
Põld-võõrkapsas on siiamaani olnud tuntud kui rukola...
1