Eelroad

Koorikleivad kiluga

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Soojad koorikleivad maitsevad nii suurtele kui väikestele ühtmoodi magusalt. Isegi kiluga.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 1 tund taina kerkimiseks

Kogus: 1 portsjon
1. Sega rukkijahu pärmi ja maitseainetega.
2. Lisa soe vesi ja sega tainas ühtlaseks.
3. Kata kauss kilega ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima.
4. Jaota tainas pätsikesteks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Jäta pooleks tunniks plaadile kerkima.
5. Küpseta 225 kraadi juures 15–20 minutit.
6. Mahajahtunud leivakesed poolita (või jäta sõltuvalt paksusest terveks), määri neile võid ning kata kilufilee ja keedetud muna viiludega. Kaunistuseks lisa rohelist sibulat.
SOOVITUS:
* Samast tainast võid valmistada ka õhukesi näkileivaga sarnaseid leivakesi – selleks rulli tainas laual õhukeseks ja lõika meelepärased kujundid.
* Mitmeviljaleibade valmistamiseks võid asendada pool rukkijahu odrajahuga.
Kogus 36 leivakest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa