Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Koorikleivad kiluga

Eelroad

Koorikleivad kiluga

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Dasy Lappard
Soojad koorikleivad maitsevad nii suurtele kui väikestele ühtmoodi magusalt. Isegi kiluga.

20-40 min

+ 1 tund taina kerkimiseks

Retsept
portsjonile
500 g Rukkijahu
1 pakk (12 g) Kuivpärm
Sool
1 tl Köömen
5 dl Vesi
KATE (4 INIMESELE)
4 tk Vürtsikilufilee
1 tk Muna (keedetud)
1 spl Või
Roheline sibul
1. Sega rukkijahu pärmi ja maitseainetega.
2. Lisa soe vesi ja sega tainas ühtlaseks.
3. Kata kauss kilega ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima.
4. Jaota tainas pätsikesteks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Jäta pooleks tunniks plaadile kerkima.
5. Küpseta 225 kraadi juures 15–20 minutit.
6. Mahajahtunud leivakesed poolita (või jäta sõltuvalt paksusest terveks), määri neile võid ning kata kilufilee ja keedetud muna viiludega. Kaunistuseks lisa rohelist sibulat.
SOOVITUS:
* Samast tainast võid valmistada ka õhukesi näkileivaga sarnaseid leivakesi – selleks rulli tainas laual õhukeseks ja lõika meelepärased kujundid.
* Mitmeviljaleibade valmistamiseks võid asendada pool rukkijahu odrajahuga.
Kogus 36 leivakest.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool