Eelroad

Ürtidega lambalihahinkalid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Ürdirohke lambalihatäidisega hinkalid on minu täielikud lemmikud. Muide, grusiinid haaravad tainast moodustatud tutist näppudega kinni ja jätavad selle pärast ülejäänu söömist taldriku servale alles. Hinkalid tuleks hästi hoolikalt ülevalt kokku voltida, sest üheks korraliku hinkali tunnuseks on see, et kogu lihamahl jääb taina sisse ja süües moodustub sellest vastupandamatult maitsev kaste.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 30 minutit taina tahenemiseks külmikus

Kogus: 4 portsjonit
Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks ning sega hakkliha, hakitud ürtide, fenkoliseemnete ja soola-pipraga. Klopi puljongit või vett lisades täidis ühtlaseks.
Taina jaoks tee jahu sisse süvend, lisa sool. Sega järk-järgult jahu süvendisse lisatud veega tihkeks ja ühtlaseks tainaks. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Külmast võttes rulli tainas jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10–12 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja tõsta ääred täidise ümber. Vormi tainaääred lapates kokku nagu kotisuu. Suru tainas täidise ümber tihedalt kokku, et sisu keetmise ajal välja ei valguks. Valmis hinkaleid hoia nakkumise vältimiseks jahusel pinnal. Kuumuta potis vesi ning lisa sool, loorberileht ja mõni vürtsitera. Keeda hinkaleid 10 minutit. Serveeri koos hakitud maitserohelise ja hapukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa