Eelroad

Nõgese-munapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Nõges on kibe kõrvetaja, ent kui temaga õigesti käituda, siis on ta keelel leebe kui maasikas. Korja nõgeseid, kindad kindlalt käes. Nopi lehed vartelt ning lase vesi potis keema. Puista soola ja nõgesed jutti järele. Keeda tasakesi mulisevas vees mõni minut, seejärel korja vahukulbiga välja ning lao köögipaberile kuivama.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Suru muretainas koogivormi. Klopi munakollased ning munad vahukoore ning piimaga läbi, lisa pehmed nõgesed ja kuival pannil röstitud kõrvitsaseemned. Laota soolases vees pehmeks keenud riis vormi põhjal ühtlaselt laiali. Vala sellele nõgesesegu ja pane 180 ºC ahju 40 minutiks.
Võta pirukas ahjust, kui see on kuldkollane. Serveeri kotlettide, hakkšnitsli või värske salati seltsilisena. Mõnus, kerge ja odav kevadine pirukas, mis sai hoopis maitsvam, kui algul arvata julgesid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristina 23.mai 2012 18:45
Olen varem teinud nõgese kotlette, väga head suvise maitsega tulid! Nüüd lähen proovin ka kindlasti seda pirukat teha. :) :Y
Linksuti 18.mai 2012 09:50
Uskumatu aga nöges on hea maitsega,tegime risotto nögesest,väga hea tuli.Kindlasti proovin nögese -munapirukat!
1