Eelroad

Nõgesesupp upumunadega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sepamaa talu köök 2 Autor: Anni Arro
Kui me väikesed olime ja kevadel maale läksime, oli vanematel palju tegemist. Küll niita, kütta, maja putitada, peenraid harida, meie järele vaadata jne. Ema tegi siis meile ühe suure potitäie kevadiste nõgeste suppi. Peale puistas hakitud keedumuna, tilli ja krõbedaid saiakuubikuid. See oli meie lemmik! See siin on pisut uuendatud versioon. Keegi polnud 80-ndatel ”kadunud munast” kuulnudki! Hea, et üldse muna oli.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Keeda puljong köögiviljadest (porgand, sibul, seller) või puljongikuubikutest (2 kuubiku kohta kulub 1,5 liitrit vett). Lõika saiaviilud kuubikuteks ja prae pannil õlis koos küüslauguga läbi. Suurema koguse tegemisel on mugavam neid ahjus küpsetada. Tõsta majapidamispaberile, et liigne õli välja nõrguks.
Kuna supp ise keeb väga kiiresti ja ei tohi üle keeda, siis valmista kohe ka ”kadunud munad”. Selleks lase 1,5 l vett potis keema, aga mitte suurte mullidega – vesi peab keema rahulikult. Lisa 1 sl valgeveiniäädikat ja 1 tl soola. Sega vett suure lusikaga, nii et vette tekiks keeris. Löö muna tassi või klaasi ja libista siis ettevaatlikult vette. Veekeeris vormib muna ilusaks ümaraks. Keeda tasasel tulel, vahepeal supilusikaga pisut vormides, 5 minutit ja tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Kui oled sel alal juba vilunud, võid keeta kõik 4 muna korraga. Esimesel proovimisel on soovitatav teha 1 muna kaupa. Viiluta porgandid. Kuumuta potis või ja pruunista porgandid, see muudab need veel magusamaks. Kalla hulka puljong ja lase keema tõusta. Lisa pestud nõgeselehed ja keeda veel paar minutit. Üle ei tasu keeta, sest siis muutuvad nõgeselehed pruunikaks.
Serveeri kohe koos ”kadunud munade”, krõbedate küüslauguste saiakuubikute ja hakitud murulauguga. Mina piserdan peale veel ka pisut hästi head oliiviõli. See paneb i-le täpi!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kiisumiisu 10.juuni 2012 11:04
mm väga maitsev :)
1