Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Veiselihasalat värske kartuli ja meekastmega

Eelroad

Veiselihasalat värske kartuli ja meekastmega

Liivimaa Lihaveis MTÜ
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ardo Kaljuvee
Kui on isu millegi kergema järele, siis erinevad veiselihasalatid võimaldavad ära kasutada hooajalisi produkte ja hoida saledamat joont.

20-40 min

Retsept
portsjonile
390 g Liivimaa Lihaveise abalõiked või
400 g Liivimaa Lihaveise esiselg
8 tk Kirsstomat või
3 tk Tomat
1 tk Kurk (pikk)
3 spl Petersell (hakitud)
40 g Mandlilaastud
300 - 350 g Kartul (värskest saagist)
MEEKASTE
2 spl Palsamiäädikas
2 spl Mesi
4 spl Oliiviõli
Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Kurna ja lõika kartulid pooleks. Tükelda kurk kaussi, lisa sinna värskelt hakitud petersell ja mandlilaastud (võivad olla röstitud). Lisa soojad kartulid.
Sega väikses kausis kokku oliiviõli, palsamiäädikas ja vedel mesi. Kui mesi on kõva, siis tilguta natukene sidrunimahla mee sisse ja sega. Lisa sool ja pipar.
Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa sinna abalõiked või esiseljast lõigatud ribad. Enne praadimist eemalda lihavedelik ja kuivata liha köögipaberiga. Prae kergelt. Salatisse sobib ka eelmise päeva grillist ülejäänud viilutatud liha.
Võta suur kauss või taldrik. Kata selle põhi värksete salatilehtedega ning lisa poolikud kirsstomatid. Lisa lihatükid, ülejäänud komponendid ning kaste, kuhu juurde võid kallata ka liha praadimisest alles jäänud vedeliku. Maitsesta pipra ja soolaga.
Vaata Liivimaa Lihaveise kodulehelt ka aasiapärast veiseliha nuudlisalatit!

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke