Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Hernesupp mündiga

Eelroad

Hernesupp mündiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sametine supp passib nii kuumalt kui külmalt. Võid serveerida ka näiteks krõbedaks praetud peekoniga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Herned (koos kaunadega) või
600 g Puhastatud herned
25 g Või
80 g Roheline sibul (valge osa)
1 küüs Küüslauk
1 dl Rõõsk koor 35%-line
1 peotäis lehti Münt
Sool
Must pipar
1.2 l Köögiviljapuljong
Puhasta herned, jäta 4 kauna terveks. Sulata või pannil. Hauta hakitud sibulat ja küüslauku 5 min. Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa supisse herned ja terved kaunad. Hauta 2−3 min. Tõsta terved kaunad välja ja loputa külma veega. Sega juurde koor ja mündilehed. Töötle blenderis või saumikseriga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta. Serveerimisel kaunista hernekauntega.

KOMMENTAARID

Malina3 02.aug 2012 21:30
Kas välja tõstetud ja loputatud kaunad jäävad lihtsalt kaunistuseks või on neil mõni muu mõte ka?
diiia 01.aug 2012 15:40
Aga kui palju puljongit? Kas ainult veega või mõne puljongi kuubikuga?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool