Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Grillitud köögiviljadega täidetud sai

Eelroad

Grillitud köögiviljadega täidetud sai

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui see mahlane köögivilja-juustutäidisega sai fooliumisse keerata, saab seda enne söömist ahjus soojendada.

20-40 min

Retsept
portsjonile
450 g (1 tk) Batoonsai
2 tk Paprika (punane)
2 tk Paprika (kollane)
6 spl Oliiviõli
1 tk Baklažaan
1 tk Suvikõrvits
1 - 2 tk Punane sibul
2 spl Pesto (roheline)
75 g Juust (viilutatud)
Basiilik (värske)
Sool
Must pipar
Poolita paprikad ja eemalda seemned. Pane küpsetusplaadile, lõikepool allpool, piserda 2 sl oliiviõliga ja rösti 220-kraadises ahjus 20 minutit. Lase kausis toidukile all jahtuda. Seejärel koori, maitsesta soola ja pipraga. Ka kooritud baklažaanid lõika pikuti õhukesteks viiludeks. Viiluta suvikõrvitsad, lao ahjuplaadile, piserda ülejäänud oliiviõliga ja küpseta ahjus: 8–9 minutit ühelt poolt ja teiselt poolt sama kaua. Tõsta ahjust ja raputa peale soola ning pipart. Lõika batoon pikuti pooleks ja uurista sisu välja. Laota köögiviljad kihiti saiasse. Iga kihi vahele pane pestot, õhukesi sibula- ja juustuviile ning basiilikulehti. Pane teine saiapool peale, mässi tihedalt toidukilesse, aseta saiale raskus, näiteks lõikelaud ja jäta ööks külmkappi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke