Eelroad

Quiche spargli ja prosciuttoga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Quiche´il on suvel alati menu, eriti koos värske salatipuhmaga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Taina jaoks töötle külm või jahuga noa abil või köögikombainis ühtlaseks. Lisa vähehaaval külm vesi, kuni segu muutub tugevaks tainaks. Vormi tainast pall ning aseta 40 minutiks külmikusse tahenema.
2. Täidise jaoks puhasta köögiviljakoorijaga spargli varte puitunud osa ning lõika alumine osa ära. Aja potitäis soolaga maitsestatud vett keema ning keeda sparglit 2-3 minutit. Keetmisaeg sõltub spargli jämedusest. Eemalda spargel keevast veest, nõruta ja tõsta ülejäänd täidise valmimise ajaks jahtuma.
3. Sega ricotta ja piim. Lisa juurde hakitud murulauk, lahtiklopitud munad, värskelt riivitud parmesan ning 2/3 tükeldatud prosciuttost. Lõika spargel väikesteks tükkideks, jättes alles mõned pikemad spargli otsad quiche kaunistamiseks. Sega tükeldatud spargel täidisesse.
4. Tõsta tainas külmikust välja ning rulli jahusel alusel pisut suuremaks kui pirukavorm. Vooderda pirukavorm küpsetuspaberiga ning tõsta tainas paberile nii, et väike osa täinast jääb üle ääre rippuma. Vala täidis tainale, aseta peale pikemad sparglivarred ning nende keskele ports viilutatud prosciuttot. Tõsta ääred täidisele ning küpseta 180 c juures 50 minutit.
Jahuta pisut ning söö koos värske salatiga.
Kogus 6 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa