Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Quiche spargli ja prosciuttoga

Eelroad

Quiche spargli ja prosciuttoga

Kristel Vokk Estover
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Quiche´il on suvel alati menu, eriti koos värske salatipuhmaga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g Või
200 g Nisujahu
70 ml Vesi (külm)
TÄIDIS
250 g Ricotta-kohupiim
1.5 dl Piim
1 peotäis Murulauk
150 g Spargel
3 tk Muna
0.5 tl Sool
120 g Sink (prosciutto)
80 g Parmesan (värskelt riivitud)
1. Taina jaoks töötle külm või jahuga noa abil või köögikombainis ühtlaseks. Lisa vähehaaval külm vesi, kuni segu muutub tugevaks tainaks. Vormi tainast pall ning aseta 40 minutiks külmikusse tahenema.
2. Täidise jaoks puhasta köögiviljakoorijaga spargli varte puitunud osa ning lõika alumine osa ära. Aja potitäis soolaga maitsestatud vett keema ning keeda sparglit 2-3 minutit. Keetmisaeg sõltub spargli jämedusest. Eemalda spargel keevast veest, nõruta ja tõsta ülejäänd täidise valmimise ajaks jahtuma.
3. Sega ricotta ja piim. Lisa juurde hakitud murulauk, lahtiklopitud munad, värskelt riivitud parmesan ning 2/3 tükeldatud prosciuttost. Lõika spargel väikesteks tükkideks, jättes alles mõned pikemad spargli otsad quiche kaunistamiseks. Sega tükeldatud spargel täidisesse.
4. Tõsta tainas külmikust välja ning rulli jahusel alusel pisut suuremaks kui pirukavorm. Vooderda pirukavorm küpsetuspaberiga ning tõsta tainas paberile nii, et väike osa täinast jääb üle ääre rippuma. Vala täidis tainale, aseta peale pikemad sparglivarred ning nende keskele ports viilutatud prosciuttot. Tõsta ääred täidisele ning küpseta 180 c juures 50 minutit.
Jahuta pisut ning söö koos värske salatiga.
Kogus 6 lõiku.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke