Eelroad

Vürtsikalt täidetud paprikad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maitseelamused tervise heaks Autor: Aet Trisberg
Täidetud paprikad on huvitav toit, millesse võib fantaasiat kasutades panna sisse igasugust aias kasvavat kraami - valesti ei saa, ka koguste mõttes, midagi minna. Lisaks aedviljadele sobivad paprikatesse panna ka hakkliha ja erinevad juustud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Pese paprikad, lõika neilt kaas maha ja eemalda seemned. Jäta varrega kaas alles, et sellega hiljem katta täidis. Kuumuta pannil veidi õli, lisa sibul ja küüslauk ning prae seal ka hakkliha kergelt läbi. Lisa riivitud porgand, päikesekuivatatud tomatid, hakitud petersell, spinat ja tšilli ning tunde järgi soola ja piprasegu. Täida paprikad poolenisti hakklihaseguga, siis pane kõigile keskele mozzarella´t ja täida pealt taas hakklihaseguga. Soovi korral võid ka pealmise hakklihakihi katta mozzarella´ga. Pane paprikatele kaas peale ja tõsta need püstiselt kaanega suletavasse ahjupotti tihedalt üksteise kõrvale, et need pikali ei kukuks. Vala ahjupoti põhja veidi keevat vett (umbes 2 dl), et paprikad saaksid auru sees haududa, kata pott kaanega ja küpseta 220-kraadises ahjsu olenevalt suurusest umbes 30-40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa