Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Porgandi-fetajuustusvorm

Eelroad

Porgandi-fetajuustusvorm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Justkui tort, aga hoopis soolane. Selline üllatus võib kaunistada külmlauda. Roa kaunistus tuleb efektsem, kui katad selle želeega. Aga saab ka ilma. Vorm sobib suurepäraselt taimetoitlase pidulauale.

üle 60 min

Valmistusaeg 40 min + küpseb 1 tund

Retsept
portsjonile
1 kg Porgand
6 tk Muna
6 spl Kartulijahu
200 g Feta juust
1 dl Pärlsibul (marineeritud)
1 dl Oliivid (mustad)
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Koori ja tükelda porgandid. Keeda väheses vees pehmeks ja püreeri. Jahuta. Klopi ükshaaval hulka munad. Sõelu juurde kartulitärklis. Lisa fetakuubikud, sibulad ja viilutatud oliivid. Maitsesta segu soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vala mass võiga määritud 22 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta ja kaunista füüsalite, pärlsibulate, päikesekuivatatud tomatite ja petersellilehtedega. Soovi korral nirista peale tordiželeed.
Kogus 8 lõiku.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 02.nov 2016 13:27
Kartulijahu ja kartulitärklis on üks ja seesama :) Kartulitärklise asemel sobib ka maisitärklis. Nisujahuga võib ju proovida, aga reeglina jääb tärklisega küpsetis palju kohevam ja muredam.
Ahoi 01.nov 2016 10:20
Kas ilma kartulitärkliseta ei saa, tundub ebatervislikult suur kogus 6 spl. Äkki saab tärklist millekagi asendada?? Muidu on retsept ahvatlev!
Inga 31.okt 2016 20:20
Retseptist ei saa aru, kas kartulijahu all on mõeldud kartulitärklist või kuivatatud kartulist saadud kartulijahu?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes