Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kõrvitsasai soolapähklitega

Eelroad

Kõrvitsasai soolapähklitega

Lia Virkus Saiad, leivad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kõrvitsapüreega valmistatud sai püsib kaua pehme ja maitseb koduselt hästi. Kui kasutad püreed tehes muskaatkõrvitsat, saad imekauni kuldkollase saia.

üle 60 min

45 minutit + 60 minutit kerkimiseks + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
800 g Kõrvits (puhastatud)
50 g Pärm
2 dl Piim
1 - 1.5 dl Suhkur
1.5 tl Sool
2 dl Kaerajahu
14 - 15 dl Nisujahu
100 g Või (toasoe)
1.5 dl Rosinad
1 dl Soolapähklid
Munakollane + vesi (määrimiseks)
Kuumuta puhastatud kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 30 minutit. Lase pisut jahtuda ning püreesta saumikseriga. Lahusta pärm soojas piimas, lisa kõrvitsapüreele. Lisa sinna ka suhkur, sool ja kaerajahu, klopi puulusikaga ühtlaseks. Sega vähehaaval hulka nisujahu. Lisa enne viimase jahu panekut pehme või, pestud rosinad ja jämedalt hakitud soolapähklid. Sõtku tainast, kuni see lööb käte küljest lahti. Lase tainapallil kahekordseks kerkida. Sõtku tainast õhk välja ja vormi kaks palmiksaia. Lase ahjuplaadil 20 minutit kerkida. Määri munakollase ja vee seguga. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Pintselda valminud saiad veega üle, kata köögirätiga ja lase restil jahtuda.
Kogus 2 saia.

KOMMENTAARID

Evelyn 01.nov 2012 00:44
Väga maitsev sai!:Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool