Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sushi-salat

Eelroad

Sushi-salat

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Mäletan siiani oma üllatust, kui Jaapanist kohale sõitnud kokk ühel koolitusel sushi-salatit õpetas. See üsna leidlik lahendus päästab kiirel ajal keerukamate maki’de valmistamisest, sealjuures maitseid kaotamata.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 dl Sushi-riis
2 - 3 spl Riisiäädikas
Forell või
200 g Lõhe (värske)
2 spl Ingver (marineeritud, hakitud)
Wasabi
2 tk Kurk (väike)
2 tl Mirin
Sool
1 leht Nori
Seesamiseemned (röstitud)
Sojakaste
1. Pese riisi voolava veega, kuni tärklist enam ei eraldu ehk vesi jääb selgeks. Seejärel mõõda potti samaväärne kogus külma vett. Lase riisil 30 minutit ootel olla, seejärel kuumuta kiiresti keemiseni, alanda kuumus väga mõõdukaks ning hauta kaane all pehmenemiseni. Tõsta riis potist vaagnale või suurele taldrikule jahtuma ning maitsesta sushi-äädikaga.
2. Haki lõhe väiksemateks kuubikuteks või õhukesteks viiludeks ning maitsesta gari ja wasabi’ga. Lõika kurk õhukesteks viiludeks ning maitsesta soola ja mirin’iga. Tõsta riis taldrikule ja aseta sellele ettevalmistatud toiduained, pudista peale nori-lehetükid ning röstitud seesamiseemned. Serveeri kohe sojakastmega.

VAATA MARINEERITUD INGVERI RETSEPTI SIIT

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes