Eelroad

Sibulasupp juustu ja röstitud saiakuubikutega

Keskmine hinne: 2.91 Allikas: Juurikad potti Autor: Pille Enden
Sametpehme supp, millele lisavad toekust juust ja saiakuubikud.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Purusta küüslauk. Kuumuta sibul ja küüslauk võis pehmeks. Lisa puljong, vein ja hakitud tüümian ning keeda madalal kuumusel umbes 20 minutit. Püreeri koos puljongiga. Lisa koor ja maitseained ning kuumuta keemiseni. Enne serveerimist raputa peale riivjuust ja röstitud saiakuubikuid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kiisu 12.juuni 2013 12:41
hakka nüüd selle jaoks valget veini ostma et saaks sellist suppi teha, on see valge vein väga oluline retseptis?
Julia 29.jaan 2013 10:31
Itaallaste kartul ei maitse ka nagu eesti kartul. On selline maitsetu ja vesine...
mohku 23.nov 2012 18:50
Just sellepärast et suured spetsialistid sõna ei võta lokkabki selline teadmatus. Vat, ma ei tea aga jäi silma riivama. Isegi ei ole kuri ega midagi aga noh, itaalias elanuna siis tean, et iga itaallane naeraks välja sellise lolluse. Võimalik, et solvuks samuti, et keegi ei suuda endale selgeks teha, mis tegelt on parmesan. Ps! meil on müügi parmesan kaubahallides aga ilmselgelt siinne harija pole seda proovinud, muidu ometi ei soovitaks säärast alternatiivi. Kuulge, mõelge nüüd, aasta kümneid tagasi arvasime kõike et sovetskoje on ?ampus ja mis me täna arvame inimesest, et "?ampuse" sovetskoje nimega lauale paneb? Saage aru, parmesan ja kõva juust ei ole võrreldavad. Neil on maitse vahe, kes proovinud teab!
merle777 23.nov 2012 16:10
Mulle küll meeldib, et retseptis on viide ka Fortele, mis tõesti on väga hea Parmesani tüüpi juust. Muide, paljudes poodides, sh suurtes kaubahallides ei müüdagi Parmesani. Mohku, ma arvan, et Te lihtsalt norite. Ma miskipärast arvan, et kui Teile pimetest teha, siis te ei teeks originaalil ja laadsel vahet. Suured spetsialistid reeglina sedasi sõna ei võta. Siis ei tohiks ju retseptides kasutada ka nimetust Feta juust, sest katsuge poest õiget Fetat (Kreekas toodetud) leida, ikka on müügil Feta laadsed juustud. Nagu mina olen aru saanud, on Toidutare mõeldud kodukokale ja sellena ta oma ülesannet enamasti ka väga hästi täidab.
Juhuslik möödakäija 23.nov 2012 16:03
Uskumatu tähenärija! Head isu!
mohku 23.nov 2012 14:30
Proua Enden, olen kindel, et teate siis ka, et see ei ole parmesan ja ei ole olemas eesti oma parmesani:) Minu silmis langes nii, teie väärtus kui ka toidutare. Põhimõtteliselt tahaks ikka juurde õppida ja mitte teisi õpetada :)
mohku 20.nov 2012 13:23
küsimus, miks Valio kasutab oma koduleheküljel, millele toidutare logoga viitab...Loe eesti oma parmesani tüüpi juustu kohta pikemalt siit > Parmesani tüüpi?
siirikirikal 20.nov 2012 10:32
Valio tooterühma- ja brändijuhi Jana Aleksiuse vastus: Valio Forte tõesti ei oma õigust parmesani nimele, kuna see ei ole toodetud parmesani juustule kehtestatud rangete reeglite kohaselt - nii toote päritolu, lubatud täpse geograafiline piirkonna kui ka toomise omapära osas.Forte on kõva itaaliapärane juust, mis on toodetud Eestis võru juustumeistrite poolt ja saadetud laagerduma Itaaliasse Parma juustukeldritesse parima võimaliku kvaliteedi tagamiseks. Kuigi meil on pikaajaline koostöö ühe Itaalia suurima Parmigiano Reggiano ja Grana Padano tootja Saviola s.p.a-ga nii tootearenduse, juustu juuretiste, tootmise ja laagerdumise osas, võib Forte juustu pidada "itaaliapäraseks kõvaks juustuks", aga kindlasti mitte ehtsaks parmesaniks. Võrust on Itaaliasse juustu eksporditud juba enam kui 10 aastat, Baltikumi turule jõuab kõva juustu toodangust vaid 2-3%. Kuna erinevates retseptides on tihtipeale kasutatud ühe koostisainena parmesani juustu, siis meie sooviks on anda tarbijatele teada, et võimalik on kasutada ka suurepärast kodumaist alternatiivi originaal-parmesani juustule. Vabandame, kui me oleme segadust tekitanud.
Pille Enden 19.nov 2012 22:42
Austatud mohku, kahjuks ei tea, kas Teie poole pöörduda , kui proua või härra, aga igal juhul on suur au suhelda asjatundjaga omal alal. Nii mina kui Toidutare oleme hästi kursis, mis on Parmesani juust :) . Kahjuks ei ole Valio pöördunud minu poole oma pakkumistega, sest ma ei ole kindel , et oleksin suutnud nende pakkumistele ära öelda. Aga pean tunnistama, et olen tõesti nende toodangu austaja. Arvan, et Valio Forte juust on igati väärt asendama retseptides Parmesani juustu , olles hinnaklassilt poole või rohkem odavam ja seega käepärasem kõikidele tarbijatele, kes retseptides parmesani tüüpi juustu kasutavad. Ja ei pea isiklikult igapäevases toiduvalmistamises oluliseks kasutada just originaali , kui on suurepäraseid soodsamaid asendusvõimalusi olemas. Aga kindlasti ei pea Teie oma taset alla laskma ja arvan, et olete ka neid kommentaare kirjutades mõistnud, et lõpptulemuses see ju kõige olulisem ei ole, või mis?
mohku 19.nov 2012 16:26
Näed sa nüüd, peale e-maili saatmist on blokeering maha võetud. Kirjutan uuesti.Kõva juustust ei saa parmesani kui see on laagerdatud Parmas. See on väär informatsioon. Nii austatud kokk ja raamatute autor nagu Pr. Enden peaks olema kurssis, mida tähendab KPN. Olen kauaaegne tema retseptide austaja ja palju raamatuid ka kodus, nüüd siis selline "odav" ära müümine valiole. Ai-ai. Häbi olgu.
mohku 19.nov 2012 16:22
katse kaks, kas ma minu ip aadress on blokeeritud.
siirikirikal 19.nov 2012 14:27
mohku: kui klikata Forte logole, saate täpsemalt teada, kuidas küps Forte valmib. Lühidalt öeldes, saab juust alguse küll Eestis, aga see viiakse küpsema Parma linna juustukeldritesse, kus see õigetes tingimustes parmesani-tüüpi juustuks küpseb.
mohku 19.nov 2012 13:12
täitsa nämma supp aga silma jäi riivama nagu ka teiste retseptide juures parmesan ja kõrval viide Forte....see ei ole ju parmesan!? Proua Enden ja Toidutare on kindlasti enam kodus itaalia köögis, et teha vahet nendel kahel asjal. ;)
1