Eelroad

Pastasalat halloumi juustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Kreeka päritolu halloumi on tugeva maitsega soolakas juust, mis sobib hästi grillimiseks ja praadimiseks. Küpseta juust vahetult enne serveerimist, sega soojalt salatisse ja anna salat kohe lauale!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Keeda risoni pakendil oleva juhise järgi, nõruta sõelal ja pese külma voolava vee all. Lõika paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Pruunista köögiviljad pannil õlis ja maitsesta vähese soolaga. Sega jahtunud risoni ja köögiviljad suures kausis, maitsesta soola-pipraga. Viiluta halloumi juust, prae viilud tavalisel või grillpannil ilma rasvata ja lõika siis suuremat sorti tükkideks. Sega enamik juustust salatisse (jäta natuke ka kaunistuseks). Ühenda oliiviõli ja sidrunimahl kastmeks, sega salatisse. Kaunista kõrvalepandud juustutükkidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kookaburra 28.nov 2012 07:42
Tore retsept! Oleks huvitav teada kui palju eri sortisi halloumit Teil saada on? Siin Australiaas [ning mina elan maal] on oma 5-6 eri sorti, nii orgaanilist kui harilikku igas selvekaupluses ning koos fettaga on see vist praegu kõige populaarsem salatite jne valmistamiseks. Eks igal maal omad nimed: meil on penne ja risoni küll kaks hoopis eri asja: penne on selle suurusega kui pildil, risoni on sama väike nuudli moodi supilisand kui riis :) !
1