Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

LEHTPEEDIPÜREESUPP

Eelroad

LEHTPEEDIPÜREESUPP

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Püreesupp lehtpeedist Roquefort´i juustuga. Valmistamisaeg u 1 tund.
Retsept
portsjonile
800 g lehtpeeti
750 ml puljongit
värskelt jahvatatud musta pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
1 sibul
30 g võid
20 g nisujahu
250 ml vahukoort
50 g Roquefort´i juustu
Valmistusviis
Lõika lehtpeedilt juurikas, pese lehed ükshaaval ja lõika välja rootsud. Lõika rootsud 2 cm laitusteks ribadeks ja pane koos poolte lehtedega puljongisse keema. Maitsesta pipra ja muskaadiga. Koori sibul ja lisa puljongisse, keeda u 35 minutit. Võta sibul välja. Püreesta supp saumikseri või mikseriga. Sõtku või jahuga, vormi tainast väikesed kuulid ja lisa keevasse suppi. Keeda pidevalt segades u 5 minutit kuni nende täieliku lagunemiseni. Lisa segades vahukoor ja tükkideks lõigatud Roquefort´i juust. Järelejäänud lehtpeedi lehed lõika peenikesteks ribadeks, lisa supisse ja lase püreesupil veel u 5 minutit tõmmata.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist..
Lisandid

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp