Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Panzanella II

Eelroad

Panzanella II

Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Itaalia saiasalat. Küüslaugumaitselised praetud saia tükid paprika, tomatite ja mustade oliividega õli-äädikakastmes. Algselt Itaalia perenaiste poolt kuivanud saia ärakasutamiseks mõeldud salat on saavutanud suure populaarsuse kogu läänemaailmas.
Retsept
portsjonile
300 g lauasaia
3 küüslauguküünt
3 sl õli
500 g väikesi küpseid tomateid
2 kollast paprikat
1 väike purk musti kivideta oliive
KASTE:
1,5 dl head õli
4 sl õunaäädikat või valget veiniäädikat
peensoola
purustatud musta pipart
LISAKS:
basiiliku või sileda peterselli lehti
Valmistusviis
Lõika sai koos koorikuga tükkideks, peenesta küüslauk suure kokanoaga. Pane mõlemad pannile kuuma õlisse ja pruunista pidevalt segades keskmisel kuumusel. Lase jahtuda. Puhasta paprikad ja lõika viljaliha ruudukujulisteks tükkideks. Lõika tomatid sektoriteks, poolita oliivid. Lahusta sool äädikas, klopi juurde õli ja pipar. Tõsta kõik ained kergelt läbi ja nirista kastmega üle. See salat on kõige maitsvam varsti pärast valmimist, kui küüslaugumaitseline praetud sai on alles meeldivalt krõbe.
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes