Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kirju salat

Värvikas salat erinevatest salatisortidest peekoniga õli-äädikakastmes.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 küüs Küüslauk
1 tk šalottsibul
3 sl veiniäädikas
1 tl sinep
5 sl kreeka pähkli õli
sool
värskelt jahvatatud must pipar
1 tk punasigur
100 g võilillelehed
1 tk salatsigur
1 tk väike kähar endiivia (kasuta ainult keskmist osa)
100 g peekon
Koori ja haki peeneks küüslauguküüs ning šalottsibul, sega äädika ja sinepiga. Klopi juurde õli, kuni moodustub kreemja konsistentsiga kaste. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Puhasta, pese ja kuivata salatilehed ning rebi suupärasteks tükkideks. Lõika peekon õhukesteks ribadeks ja prae pannil madalal kuumusel krõbedaks. Sega salatilehed salatikastmega. Pane peale peekonitükid. Serveeri salat kohe, et lehed ei muutuks pehmeks ja närtsinuks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes