Eelroad

Veisekeelesalat mädarõika ja meekastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Liivimaa Lihaveis MTÜ
Õrnalt marineeritud veisekeel koos mädarõikaga kuulub eesti köögiklassikasse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Esmalt pese keel ning lase seista külmas vees umbes pool päeva või üleöö. Seejärel asetage keel suuremasse sügavasse potti. Lisa värske vesi, umbes 3 liitrit, ning lase keema tõusta. Eemalda pinnale tekkinud vaht jms enne, kui lisad 1 suure neljaks lõigatud sibula, 2 värsket loorberilehte, väikse kimbu värsket tüümiani, väikse peotäie musti terapipraid ja ühe küüslauguküüne. Keeda õrnalt madalal tulel koos kaanega umbes 3 tundi, aeg-ajalt segades.
Keel on valmis siis kui selle nahk on “villis”. Eemalda keel potist ja leota seda külmas vees, et keel jahtuks. Seejärel eemalda kogu nahk. Puhasta keelt eemaldades narmendavad ja kõhrjad osad keele tüve juurest ja keele pealt. Lõika keelest peenikesed pikad ribad.
Aseta kõik kastme materjalid kaanega purki, raputa. Aseta keeleribad suurde kaussi ning vala peale pool salatikastmest. Kata keeleribad kinni ning lase marineeruda 30 minutit. Koori porgandid ja tõmba kartulikoorijaga õhukesed ribad. Tükelda sellerivars ning poolita kirsstomatid. Aseta kõik salati komponendid teise suurde kaussi koos ülejäänud kastmega. Lisa keel ning sega õrnalt. Maitsesta vajadusel soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveeri koos krõbeda leivaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa