Eelroad

Kohev lillkapsavorm

Keskmine hinne: 3.67 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Vormiroog.
Kogus: 4 portsjonit
Valmistusviis
Keeda puhastatud lillkapsas soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja suru läbi sõela.
Hakitud sibul kuumuta võis, lisa jahu ja piim ning maitsesta.
Kastmesse sega lillkapsas, riivjuustu, munakollased, võid ja lõpuks munavalged.
Vala segu võiga määritud vormi, puista üle riivjuustuga ning küpseta ahjus helepruuniks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
stiven 04.okt 2011 18:48
teil on head retseptid:Y
raitu 29.dets 2007 17:12
Munakollased ja -valged vahustatakse selleks eraldi, et munavalges olev valk paremini vahustuks - rasvaga (seda on munakolases suht palju) munavalge nii tugevaks vahuks ei vahustu. Seega kui tahad kohevamat tulemust, siis vahustad munakollased varem ja siis segad eraldi kausis vahustatud munavalged sekka. Sellist segu tuleb võimalikult vähe segada, et munavalge vaht ikka "tugev" püsiks
jannex 01.aug 2007 18:48
Munakollased ja -valged vahustatakse selleks eraldi, et munavalges olev valk paremini vahustuks - rasvaga (seda on munakolases suht palju) munavalge nii tugevaks vahuks ei vahustu. Seega kui tahad kohevamat tulemust, siis vahustad munakollased varem ja siis segad eraldi kausis vahustatud munavalged sekka. Sellist segu tuleb võimalikult vähe segada, et munavalge vaht ikka "tugev" püsiks ;)
cranny 01.nov 2006 16:03
väga maitsev tuli:) Lillkapsast aga läbi sõela pressida ei suutnud, niisiis purustasin ta niisama potis pudiks. Keetsin kolm kartulit ja ühe porgandi ka sekka. Sellest aga aru ei saanud, et miks need munakollased ja valged eraldi peab lisama? Ja kas lillkapsas jne. tuleb lisada pannipeale kastmele või tõstad kastme kaussi ja siis kausis segad ära muudega? Mina tegin igatahes viimast viisi. Kokkuvõttes tuli maitsev vormiroog aga natuke vedel..ei püsinud koos kui taldrikule tõstsin:) Nagu kartulipuder või nii..
Eedu123 22.okt 2006 12:25
huvitav retsept. kuna ise tavaliselt inspireerin & tavaliselt originaalist ei jää suurt midagi järgi, siis nii ka nüüd. sibula panin suure, kuna väikest polnud. seega saab sugt sibulamaitseline. -
lisasin sibulatele ka võiga mar. kukeseeni - lisab head maitset. juurde riivisin veel paar väikest kartulit (suure riiviga) ja porgandi. kuna küpsetan teflonpannil, siis määrisin selle õrnalt õliga. liha maitseks lisasin nati ka põdraliha suitsuvorsti. vormi põhja panin siis lillkapsad & valasin muu peale. munavalge vahustasin. -
NÄMMA!
lookas 02.sept 2005 19:51
Eriti hõrk ning tervislik roog! Omalt poolt proovisin sibula asemel porrut ja munavalge vahustasin- jäi kohevam ning õrnem. Ah, jaa! Lisasin rohkelt ka maitserohelist.
1