Eelroad

Hakk-kotlet

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Lihtsad hakklihakotletid
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmistusviis
Lisa hakklihale hästi peeneks hakitud sibul, leotatud sai, pipar, sool. Sega ja sõtku tihe tainas. Vormi hakklaual riivsaias või jahus ümara või pikliku kujuga kotletid ja prae mõlemalt poolt helepruuniks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ansuhha 18.sept 2016 13:08
Mulle endale paljas hakkliha-sool-pipar peale ei lähe ning enda kotletid teen palju rikkalikumalt. Tegelikult võib veel palju juurde panna. Ise lisan sellele lisaks mis siin kirjas veel kotlettidele pererselli, tomatipastat, hapukoort/maitsesta-
mata jogurtit, porgandit ning küüslauku. Vahest ka porrut ja paprikat. Kindlasti lisan paljale soolale-piprale mõnda teist maitseainet (lihamaitseaine, till, jne).
maakas 29.dets 2012 18:30
parim kotletiliha on seakarbonaadist hakkliha lisatud natuke pekki,taigen- liha ,sibul, pipar ,küüslauk ,jahu, sool,vesi.Nii tehti maal vaesel vene ajal. Hea liha peab olema ja praadida searasvaga.
moor 10.jaan 2012 18:53
Minu arust on vesi retseptis ainult saia leotamiseks. Mina panen kuivikud õhtul likku ja hommikul pigistan pihkude vahel vee välja. Pole ma veel iialgi seda leovett kotletitaignasse valanud. Ühe muna panen kindlasti ja kui hakkliha ei ole eriti rasvane, siis lisan ka hapukoort. Sealiha puhul ei ole pannud. Mina ei paneeri kotlette, aga ma vormin kotlette pihust pihku loopides, siis nad ei lagune praadides. Frikadellidega teen sama, muutuvad tihedamaks ega lagune supis. Mul on vähemalt 50-aastane kogemus.
Kiisu 14.dets 2011 22:42
Ei ole vaja mingit muna. Asendage sai 100 gr. kaerahelvestega, mis on 100 gr. piimas pisut ligunenud ja lisage ka küüslaukku sibulale lisaks. Pole vaja isegi riivsaias paneerida.Võib panna lausa lusikaga pannile, aga laiali ei lähe nad kindlasti mitte. Täielik õko toit, kui on korralik hakkliha.
k.r. 14.dets 2011 18:04
tegin selle retsepti järgi kotlette, küpsetasin 1-e pannitäie ära, kõik kotletid olid laiali(ei püsinud koos), kuid lisasin taignale 3 muna ja vot parem kohe:) kotletid püsivad ilusti koos:) väga hea retsept on, kuid jah muna võiks ikka lisada juurde:)
Edgar 13.dets 2010 17:00
suur suur aitäh kiire vastuse eest
siirikirikal 13.dets 2010 16:56
kl on klaas, mis on üldiselt 2 -2,5 dl, See ongi natuke ebamäärane mõõtühik, aga osad kokad eelistavad seda, eriti vanemates retseptides.
Edgar 13.dets 2010 16:54
mis see kl on ? koguse suhtes ma mõtlen .
okasroos 18.juuni 2010 23:12
tegin neid täna nii : hakkliha, 2 muna, hapukoor, pipar, sool, küüslaugusool, karri ?? - isegi sibulat ei pannud kuna ei olnud kodus...pere sõi ja kiitis, tulid sellised mahalsed ja maitsvad!
Raimo 03.apr 2010 15:26
kuule kokatädi - mine kooli, muna on üks väheseid looduslikke emulgaatoreid mis on võimeline omavahel siduma rasvu; valke ja vett. Kui kotletid on kõvad siis süüdi ei ole liigne muna vaid vähene rasv ja vesi. Vedelik ei saa olla sideaine kuna aurustub suuremalt jaolt toidu valmides - mida vesi enne sidunud on; taignas ei ole ka mitte vesi sideaine vaid jahu - vesi ikka abiaine.
kokatädi 13.dets 2009 23:53
Õige - kotlettidesse muna ei panda, sest see teeb kotletid kõvaks. Siduaine on kotlettides alati VEDELIK , kas hapukoor, vesi , vms.
Dhor 11.juuni 2008 20:02
Tere kõigile , ma muidu täielik tahm kokkamises , aga noh mõttlesin et proovin ära . panin kaks muna , saia piimas leotatud , liha , sibulat , küüslauku , pipar ja sool . Tulid väga head , esimene asi mis õnestus praadida ja oli söödav kah pärast .
hundiina 29.nov 2007 21:40
tegelikult ega õigetes kotletides muna ei käigi aga siin antud kogustes tundub olevat liiga palju vett
siki1987 02.aug 2007 12:33
Kotletid on väga maitsvad. Minu ema lisab hakklihale ka riivitud kartulit, saavad väga mahlased kotletid ja iial ei pea pettuma :)
pensionär 07.märts 2007 18:28
Mina lisan muna ja natuke kartulijahu (see teeb kotletid tahedamaks). Muna aitab lihasegu siduda, muidu pudisevad praadides...
syydyahv 29.märts 2006 19:21
Olen teinud kotlette,kuid lisanud muna ja ka riisi..omapärane ja maitsev
bugi 28.märts 2006 13:29
need ju ka minu vanaema lemmikkotletid,aga mina panen veel riisi ka sisse
kullakass 03.nov 2005 16:10
kotletitaignat ei tohi sitkeks sõtkuda ju!!!
brünett20 28.juuli 2005 15:43
Mulle meeldib pole kallis ja võtab vähe aega.
rellu 01.apr 2005 13:04
Tegin sellest taignast pikkpoissi, täidiseks panin terve keedetud muna ja küpsetasin fooliumis, enne ahjust välja võtmist lasin pealt pruunistuda, väga hea mahlane tuli.
rellu 17.märts 2005 20:09
Head mahlased kotletid. (Mina lisasin 2 muna taignasse.)
niina 07.veeb 2005 17:32
Võib lisada taigna sisse ka natuke hapukoort, kotletid on sel juhul pehmemad
kalli85 06.veeb 2005 19:21
Minagi olen kuulnud et pannakse muna!Aga valmistamis viise on väga palju!!Väga lihtne valmistada ja ka odav!
apensiil 06.jaan 2005 23:54
meie peres klopitakse ka alati 2-4 muna sama taigna sisse. maitsev ja kui on, siis ka ohtralt tilli-peterselli, väga hea tuleb!
hill 20.dets 2004 18:52
miks muna ei panda
12