Eelroad

Borš

Keskmine hinne: 4.14 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Vene rahvustoit
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pane liha külma veega keema, riisu vaht, keeda nõrgal tulel.
Peet lõika peenikesteks ribadeks ja hauta koos tomatipüreega väheses rasvaines, lisa veidi vedelikku.
Hautamise lõpul sega juurde äädikas, see säilitab peedi punase värvuse.
Sibul, petersell ja porgand lõika samuti ribadeks ja hauta peedist eraldi rasvas.
Kui liha on peaaegu pehme, lisa supile peenestatud kapsad ja maitseviljad ning keeda üheskoos pehmeks.
Tõsta liha välja ja tükelda, eemalda kondid.
Peedid, liha ja maitseained pane supi sisse ja kuumuta uuesti keema.
Kui soovid paksemat (tummisemat) suppi, siis lisa u 10 minutit enne keetmise lõpetamist vähese külma veega segatud jahu.
Supile võib ka lisada vorsti- või singikuubikuid.
Koos kapsaga võib supile lisada kangideks lõigatud kartuleid.
Kui borš pole küllalt ilusa värvusega, lisatakse sellele peedimahla.
Selle valmistamiseks riivi väike peet ja vala peale keeva vett, lisa äädikas ja kuumuta 10-15 minuti vältel keemiseni.
Kurnatud punane leem lisa supile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Heli4 01.nov 2015 22:50
väga maitsev!
isane lehm 07.jaan 2014 01:47
Punase värvuse saamiseks on vaid üks tingimus - punapeet peab kokku saama hapendiga (sidrunhape, sidruni mahl, äädikas) ja pole tähtsust, kas peet on eraldi hautatud või kohe potti pistetud, peaasi, et oleks peet+ hapendi. Eriti tugevdab borši maitset ja aroomi karri, sellega siiski mitte liialdades ja kui supp valmis, siis lisada tilli a küüslauku.
anni66 19.veeb 2013 19:51
hea hea hea
Tirzuke 03.jaan 2013 12:27
Tõeliselt hea supp. Tegin üldse esimest korda bor?i suppi ja õnnestus imeliselt. Vorsti - või singi asemel lisasin põdraliha konservi, mis andis supile suurepärase maitse...teen seda kindlasti veel ja üsna varsti.
Mariakene 13.sept 2010 18:31
Tegin siis ka seda suppi. Tuli tõesti väga hea. Mina pipart, vorsti ja sinki ei pannud. Panin aga ka värsket kapsast. Mulle maitses, tasub proovida!
Gleissy 05.apr 2010 14:35
Väga väga hea supp! :) sain järjekordse regulaarse lemmiku juurde :Y Muidek mina nii keeruliselt ei teinud, "et hauta see ja see eraldi, tõsta välja, pane sisse tagasi jne", selle asemel aina hakkisin ja viskasin üksteise järel rõõmsalt potti :D tavalise pipra asemel kasutasin sidrunipipart, andis mõnusa hapuka maitse, kuna tegin värskest kapsast. Imemaitsev bors! Viis pluss!:A
1