Eelroad

Forelliterriin

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Pidulik kalaroog, natuke aega ja vaeva võtab, kuid tulemus on seda väärt. Valmistamisaeg määramata.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Koori ja haki sibul. Kuumuta sibulatükid pannil võis pidevalt segades klaasjaks.
Kõige parem on seda teha paksu põhjaga pannil, mis jaotab kuumuse ühtlaselt.
Lase sibulal jahtuda.
Pareeri ehk puhasta forellifilee.
Eemalda nahk ja allesjäänud luud (kõige parem on seda teha pintsettidega).
Kõige ilusam fileetükk pane kaetult külmkappi, et seda veidi aja pärast kasutada.
Ülejäänud filee lõika kuubikuteks.
Pane forellitükid kaussi ja lisa sinna sibulatükid.
Lõika sai kuubikuteks ja pane kaussi koos 1 muna, u 1 tl soola, näpuotsatäie valge pipra ja muskaatpähkliga.
Kalla peale vahukoor ja lase u 1 tund külmkapis kinnikaetult tõmmata.
Segu peab välja võttes olema külm.
Vahusta saadud mass väikeste koguste haaval mikseriga või köögikombainis nii kiiresti kui võimalik.
Püree peab jääma külm, sest muidu terriin ei õnnestu ning muutub teraliseks.
Tähtis on, et tekiks sulavalt kreemjas konsistens.
Täida suur kauss jääga ning aseta sellesse väike kauss püreega.
Sega plastlusikaga massi niikaua, kuni see muutub täiesti libedaks ning läigib matilt.
Lisa hakitud till.
Määri piklik terriinivorm korralikult võiga.
Pane sinna pool püreest.
Silu tainalabidaga kergelt vajutades pind nii, et ei jääks õhumulle.
Soola kergelt jahutatud forellifilee ja aseta vormi, jaota sellele ühtlaselt ülejäänud terriinimass ning silu pealt tainalabidaga.
Täida kolmveerand veevanni veega, kuumuta vesi 80 kraadini ja aseta sinna kinnikaetud terriinivorm.
Küpseta ahjus 80 kraadi juures u 50 minutit.
Lase jahtuda.
Aseta viilutatult taldrikule, serveeri salatilehtede ja Kreeka pähklite, mädarõika ning soolaga maitsestatud vahukoorega.
Lisandid
Salat, kreeka pähklid, soola ja mädarõikaga maitsestaud vahukoor, sidrunilõigud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa