Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Täidetud tomatid

Eelroad

Täidetud tomatid

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Forellikreemiga täidetud tomatid sinepi-koorekastmes.

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g värsket forelli
2 munakollast
8 tomatit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
30 g võid
1 sl sidrunimahla
KASTE:
1 sl oliivõli
4 sl vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1/4 tl Dijoni sinepit
1 sl hakitud basiilikulehti
Valmistusviis
Puhasta kala nahast ja luudest.
Loputa külma vee all, kuivata ja pane korraks sügavkülma.
Tõsta munakollased külmikusse.
Pese ja kuivata tomatid ning lõika varrepoolsest otsast "kaas" maha.
Kraabi ettevaatlikult (ilma tomatit lõhkumata) välja viljaliha.
Pane tomatid madalasse ahjuvormi, puista peale soola ning pipart ja piserda üle sulatatud võiga.
Kuumuta eelsoojendatud ahjus 175ºC juures (gaasipliidil 2. jaotus) 10 minutit.
Samal ajal püreesta kalafilee mikseriga või köögikombainis.
Lisa munakollased, sool, pipar ja sidrunimahl ning suru segu läbi sõela.
Täida tomatid tordipritsi abil kalahakklihaga.
Pane "kaaned" tomatite peale.
Küpseta 150ºC juures (gaasipliidil 1.jaotus) umbes 30 minutit.
Sega kokku kõik kastmeained.
Serveeri tomateid koos kastme ja röstisaiaga.
 
Röstisai.

KOMMENTAARID

liisil 21.aug 2010 20:05
Kasutasin soolaforelli, mistõttu sai veidike liiga soolane. Muidu enam-vähem, kuid kordama ilmselt ei hakka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke