Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

VÜRTSIKAS PUNANE KALALEEM

Eelroad

VÜRTSIKAS PUNANE KALALEEM

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Vürtsikas punane kalaleem tursast. Kõrvale sobib pakkuda röstitud saiakuubikuid ja vürtsikat majoneesikastet. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
500 g värsket turska
1 suur sibul
1 petersellijuur
1 porrulauk
1 väike loorberileht
1/2 tl tüümiani
1 l kalapuljongit või vett
3 sl võid
1-2 sl tomatipastat
1 küüslauguküüs
2 sl jahu
1 tl soola
punast pipart
150 ml kuiva valget veini või sherrit
MAJONEESIKASTE:
150 g majoneesi
2-3 küüslauguküünt
vürtsikastet maitse järgi
2-3 sl peeneks hakitud petersellilehti
Valmistusviis
Tursal võetakse välja sisikond, kaabitakse kõhukoopast tume kile, lõigatakse ära pea ja uimed. Peast rebitakse välja lõpused. Kala fileeritakse. Pead, selgroogu ja uimi hoitakse 20 minutit külmas vees, et saaks hästi selge puljongi. Ettevalmistatud kalajäägid pannakse koos maitseviljade ja vürtsidega keema. Lastakse tasasel tulel keeda 10 minutit. Leem kurnatakse. Kalaliha keedetakse eraldi. Leem kurnatakse ja valatakse kokku jääkidest keedetud puljongiga. Keedunõus sulatatakse või, kuumutatakse selles tomatipasta. Lisatakse hakitud ja tambitud küüslauk ja jahu, hautatakse koos mõni minut, kogu aeg segades. Vähehaaval lisatakse puljong ja lastakse pidevalt segades u 10 minutit keeda. Lisatakse kalatükid. Valmis supp maitsestatakse soolaga, veiniga ja pannakse supisse paar lusikatäit võid. Juurde antakse röstitud saiakuubikuid ja eraldi nõus teravat küüslauguga maitsestatud majoneesi. Vürtsikastet segab iga sööja supisse maitse järgi. Teravamaitselise kastme saamiseks segatakse majoneesi hulka 2-3 hakitud ja puruks tambitud küüslauguküünt, vürtsikastet maitse järgi ja peeneks hakitud petersellilehti.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Röstitud saiakuubikud, vürtsikas majoneesikaste.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes