Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

KALATASKUD

Nuudlitainast ruutude sisse pandud mereandide raguu. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
TAINAS:
400 g nisujahu
4 muna
3 sl toiduõli
1 tl soola
KALARAGUU:
200 g merikeelfileed
150 g Norra merivähke
100 g kammkarpe (konserveeritud)
30 g võid
250 ml valget veini
125 ml vahukoort
soola
1 sl toiduõli
basiilikulehti
Valmistusviis
Sõtku jahu, munad, toiduõli ja sool siledaks tainaks ja jäta kaetult u 2 tunniks seisma. Rulli tainas jahusel aluspinnal õhukeselt laiali ja lõika 8 ruutu (15x15 cm). Aseta tainas kergelt jahusele köögirätikule. Kalaraguu jaoks loputa ning tupsuta kuivaks kala ja vähid. Tükelda fileed, koori merivähid ja nõruta kammkarbid. Hauta neid mõnda aega pannil sulatatud võis, tõsta välja. Vala praevedeliku hulka valge vein ja keeda kaste kokku. Sega kastmesse vahukoor ja maitsesta soolaga. Tõsta kala, vähid ja karbid uuesti kastmesse ja lase veidi aega tõmmata. Tõsta tainaruudud kergelt soolasesse keeva vette, lisa õli ja keeda u 2 minutit, tõsta vahukulbiga välja. Pane raguu tainatükkidele ja keera tainanurgad peale. Garneeri basiilikulehtedega ja serveeri kohe.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp