Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Püreesupp seentega

Eelroad

Püreesupp seentega

Terevisioon
PrindiSoovita sõbrale
Kartuli püreesupp seente ja peekoniga.
Retsept
portsjonile
0,5 kg kartulit (võimalusel vähese tärklisesisaldusega)
150 g sibulat
250 g värskeid shampinjone
250 g toorsuitsupeekonit
200 g 35% rõõska koort
seene- või köögiviljapuljongipulbrit
musta pipart
soovi korral pisut tüümiani
Valmistusviis
Koori kartul, lõika väiksemaks ja keeda rohkes vees pehmeks.
Vala enamus veest ära ja püreesta kartul.
Mass peab jääma voolav (supp).
Sega hulka puljongipulber ja koor ning kuumuta pidevalt segades.
Maitsesta musta pipra ja soovi korral tüümianiga.
Seened ja peekon lõika meelepärasteks tükkideks ja prae, kuni peekon on krõbe ja seened pisut pruunistunud.
Sibula võid soovi korral kas koos kartulitega keeta ja püreestada või lõigata ribadeks ja koos peekoni ning seentega läbi praadida.
Valmis praemass nõruta liigsest rasvast ja serveerimisel tõsta igale supiportsjonile.
Mõni värske ürt kõige peal paneb i-le punkti.

KOMMENTAARID

maverik 26.okt 2005 03:28
lahjema toidu soovijale , ehk siis kaalukale, soovitaksin koore asemel vabalt pooles teeklaasis külmas piimas lahustatud 1/2 tl. maisijahu lisamist supile
maverik 26.okt 2005 03:23
väga vahva - mina aga jätaksin ära peekoni ning lisaksin supile hakitud rohelise keedumunaga .... kui aga on soov suppi suuremale perele, siis lisaksin 2 tl riisi...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree