Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Slaavi püreesupp

Eelroad

Slaavi püreesupp

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Püreesupis on kasutatud sibulat, porgandit, peeti, kartulit, peekonit ja seeni. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1-2 sibulat
1 porgand
2-3 peeti
3-4 kartulit
8 dl vett
2 kana- või aedviljapuljongikuubikut
1 tl ürdisoola
1 ml musta pipart(1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3/4 tl tüümiani
3/4 tl majoraani
100-170 g peekonit
2 dl kupatatud lehtrik-kukeseeni või leotatud soolaseeni
1 dl hapukoort või rõõska koort
1 dl piima
2 tl äädikat (10%)
Valmistusviis
Koori aedviljad ning tükelda sibul, porgand ja kartul. Riivi peet, sest see valmib teistest aeglasemalt. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud, aedviljad ja maitseained. Keeda, kuni aedvili on pehme. Püreesta supp koos leemega püreepressi, köögikombaini või mikseri abil. Haki peekon ja seened. Pruunista seened kergelt kuumal pannil peekonist eralduvas rasvas. Lisa supile hapukoor, piim, äädikas ja maitse järgi maitseineid. Kui supp on vedel, paksenda seda, segades veidike nisujahu koore või piima hulka. Valmis supile puista seene- ja peekonitükid.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes