Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

KALASELJANKA

Kalaseljanka seentega. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
500 g väikseid kalu (ahvenaid, kiisku jm)
300 g forellifileed forelli selgroog ja nahk
1 l vett
1 tl soola
1 sibul
10 vürtsitera
1 loorebrileht
3 sl võid või margariini
3 sl nisujahu
2 sl tomatipüreed
1/2 marineeritud kurki
1-2 sl kappareid
2 dl viiludeks lõigatud keedetud seeni
tilli
Valmistusviis
Eemalda väikeste kalade sisikond ja lõpused. Pese ja tükelda kalad. Pane potti väikesed kalad ning forelli selgroog ja nahk. Lisa külm vesi, sool, kooritud ja hakitud sibul, vürts ning loorberileht. Kuumuta aeglaselt, et kõik maitseained jõuaksid erladuda leemesse. Keeda vähesel kuumusel 30 minutit ja kurna leem. Sulata potis rasvaine, lisa nisujahu ning lase keema. Vala vähehaaval juurde kala keeduleem ja sega kogu aeg puukahvliga, kuni segu tõuseb keema. Lõika forellifilee väikesteks tükkideks ja lisa need supile. Keeda 5-7 minutit ning sega vahepeal. Maitsesta ühtlasi tomatipüreega. Vajaduse korral tugevda leeme maitset kalapuljongikuubikuga. Lisa valmis supile marineeritud kurgitükid, kapparid, seened ja hakitud till ning lase supp keema. Paku juurde hapukoort ja leiba.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Hapukoor ja leib.

Märksõnad

kalaseljanka

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool